Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköpostin keksijä on kuollut

Sähköpostin keksijänä pidetty yhdysvaltalainen tietokonepioneeri Ray Tomlinson on kuollut. Sitä ennen hän ehti kuitenkin tyrmätä sitkeän legendan maailman ensimmäisen sähköpostin sisällöstä.

Ulkomaat
 

Sähköpostin keksijänä pidetty yhdysvaltalainen tietokonepioneeri Ray Tomlinson on kuollut. Tomlinson oli kuollessaan lauantaina 74-vuotias.

Tomlinson kehitti ensimmäisenä internetin edeltäjään, ARPANET-verkkoon, järjestelmän, jossa käyttäjät saattoivat lähettää toisilleen postia järjestelmässä. Tämä onnistui siten, että Tomlinson keksi lisätä @-merkin käyttäjänimen ja käyttäjän koneen nimen väliin.

Tämä tapahtui kesällä tai syksyllä vuonna 1971. Newyorkilainen, 30-vuotias Tomlinson työskenteli pienen ohjelmoijaryhmän kanssa ja kehitteli Tenex-nimistä käyttöjärjestelmää, jonka viestintään oli tarkoitus tehdä parannuksia.

Maailman ensimmäiseksi lähetetyksi sähköpostiksi väitetään näppäimistön ylimmältä kirjainriviltä löytyvää merkkisarjaa QWERTYUIOP.

Tomlinson kuitenkin pyrki korjaamaan omilla sivuillaan tätä käsitystä toteamalla, että ensimmäinen sähköposti on ollut jotain tämän kaltaista.

”Aivan yhtä hyvin se on saattanut olla TESTING 1 2 3 4 tai jotain yhtä merkityksetöntä. Todennäköisesti ainoa tosi väittämä on se, että olen käyttänyt isoja kirjaimia ja sisältö on ollut jotain merkityksetöntä ja unohtuvaa”, Tomlinson kirjoitti.

Vuonna 2012 teknologialehti The Verge julkaisi Tomlinsonista laajan henkilökuvan, jossa keksijä kertoo sähköpostin syntytarinan. Vergen artikkeliin pääsee tästä linkistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat