Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA kertoo tappaneensa yli 150 ilmaiskussa koulutusleirille Somaliassa

Koulutusleirillä valmistauduttiin hyökkäykseen Afrikan unionin rauhanturvaajia vastaan, Yhdysvaltain puolustusministeriö sanoo.

Ulkomaat
 

Yhdysvallat on tehnyt viikonloppuna Somaliassa ilmaiskun, jossa kuoli jopa yli 150 jihadistijärjestö al-Shabaabin asemiestä, Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoi maanantaina.

Pentagonin mukaan iskua al-Shabaabin koulutusleirille valmisteltiin viikkojen ajan. Tiedustelutietojen mukaan leirillä oltiin valmistautumassa suuren luokan aseelliseen iskuun.

Iskussa ”Rason” koulutusleirille käytettiin miehitettyjä lentokoneita ja miehittämättömiä lennokkeja, Pentagon sanoi. Leiri sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Somalian pääkaupungista Mogadishusta pohjoiseen.

Yhdysvaltojen mukaan leiriä oli tarkkailtu useita viikkoja. Tiedustelutietojen mukaan leiri tapahtuva koulutustoiminta aiheutti ”välittömän uhan”.

”Tiedämme, että he olivat aikeissa lähteä leiriltä ja he aiheuttivat välittömän uhan Yhdysvalloille ja Amisomille, Afrikan unionin joukoille, jotka ovat Somaliassa”, Pentagonin tiedottaja, kapteeni Jeff Davis sanoi uutistoimisto Reutersille.

Davis ei paljastanut yksityiskohtia siitä, mihin al-Shabaab suunnitteli iskevänsä.

Al-Shabaab on somalialainen jihadistijärjestö, joka on kytköksissä terroristiverkosto al-Qaidaan. Afrikan unionin joukot ajoivat al-Shabaabin Mogadishusta 2011. Tämän jälkeen ryhmä on tehnyt terrori-iskuja eri puolilla Somaliaa sekä Ugandassa ja Keniassa.

Davisin mukaan koulutusleirillä oli iskun aikaan ainakin 200 al-Shabaabin asemiestä. Hän sanoi olevansa vakuuttunut siitä, ettei iskussa tullut siviiliuhreja.

Isku myös heikensi al-Shabaabin toimintakykyä Somaliassa ja mahdollisuuksia värvätä uusia asemiehiä joukkoihinsa, Davis sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat