Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gazan eläintarhan omistaja yrittää myydä nääntyneet eläimensä

”Minun pitää myydä ne, jotta saisin ne pelastettua”, eläintarhan omistaja Mohammed Oweida sanoo. Myynnissä on muun muassa tiikeri, strutsi ja kilpikonna.

Ulkomaat
 
IBRAHEEM ABU MUSTAFA / REUTERS
Eläintarhan omistajan Mohammed Oweidan mukaan tiikeri ei ole saanut neljään päivään mitään syödäkseen.
Eläintarhan omistajan Mohammed Oweidan mukaan tiikeri ei ole saanut neljään päivään mitään syödäkseen. Kuva: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / REUTERS

Gazassa sijaitsevan eläintarhan omistaja joutuu panemaan vielä elossa olevat mutta nälän riuduttamat eläimensä myyntiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Mohammed Oweida on pitänyt vuosien ajan eläintarhaa islamistijärjestö Hamasin hallitsemalla palestiinalaisalueella. Khan Junisissa sijaitseva eläintarha on ollut avoinna gazalaisille perheille sekä koululuokille.

Parhaimmillaan eläintarhassa oli noin 200 eläintä. Osa niistä on salakuljetettu tunneleita pitkin Egyptistä Gazaan. Israel ja Egypti saartavat Gazaa.

Toistuvat sodat ja taloudelliset vaikeudet ovat näännyttäneet valtaosan eläintarhan eläimistä hengiltä. Jäljellä on enää 15 riutunutta eläintä.

”Minun pitää myydä ne, jotta saisin ne pelastettua”, Oweida kertoi Reutersille tiikerihäkin vieressä. Oweidan mukaan tiikeri ei ole saanut neljään päivään mitään syödäkseen.

Tilanne eläintarhassa kiristyi kesällä 2014, kun Hamasin ja Israelin välille puhkesi seitsemän viikkoa kestänyt sota. Tämän jälkeen Oweida ei ole saanut hankittua riittävästi ruokaa eläimille.

Sodan jälkeen Oweida täytti 15 nälkään kuollutta eläintä kuten leijonan, tiikerin ja simpanssin. Hän piti täytettyjä eläimiä näytillä lapsille, jotta he voisivat silitellä niitä. Vierailut ovat kuitenkin vähentyneet.

Owen kertoi neuvottelevansa vielä elossa olevan nälkäisen tiikerin myymisestä eräälle Gazan asukkaalle, joka on aiemmin kasvattanut leijonia. Hintapyyntö on noin 21 000 euroa.

Myynnissä on myös strutsi, kilpikonna ja pelikaani.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat