Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK:n pakolaisjärjestö arvostelee EU:n ja Turkin pakolaissopua: ”Euroopan ihmisoikeussopimus kieltää ulkomaalaisten massakarkotukset”

UNHCR:n johdon mukaan sopimus voi johtaa pakolaisten reittien pirstaloitumiseen.

Ulkomaat
 
ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters
YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n johtaja Filippo Grandi.
YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n johtaja Filippo Grandi. Kuva: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n johtajat suhtautuivat tiistaina epäillen alustavaan sopuun, jonka EU:n ja Turkin johtajat saavuttivat tiistaiaamuna pakolaiskriisin hillitsemiseksi. Sopimus sisältää muun muassa mallin, jonka mukaan Turkki ottaa jatkossa takaisin kaikki Kreikan saarille maasta matkaavat pakolaiset ja siirtolaiset.

”Euroopan ihmisoikeussopimus kieltää ulkomaalaisten massakarkotukset. Sopimus, joka tarkoittaa käytännössä kaikkien ulkomaalaisten palauttamista kolmanteen maahan, ei ole Euroopan eikä kansainvälisen oikeuden mukainen”, UNHCR:n Euroopan-johtaja Vincent Cochetel sanoi Genevessä uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Se voi johtaa reittien pirstaloitumiseen. Niin kauan kuin konflikti on ratkaisematon, on myytti uskoa, etteivät ihmiset yritä lähteä. Se voi saada jotkut luopumaan lähtöaikeista, mutta ei kaikkia”, hän sanoi.

UNHCR:n johtaja Filippo Grandi puolestaan sanoi olevansa ”hyvin huolestunut” alustavasta sovusta.

”Ensimmäisenä reaktiona olen hyvin huolissani mistä tahansa järjestelystä, johon kuuluu massapalautuksia maasta toiseen ilman, että kansainvälisen oikeuden määrittelemiä pakolaisten suojelun turvatoimia on otettu huomioon”, Grandi sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan Euroopan parlamentissa Strasbourgissa.

Oikaisu 11. maaliskuuta klo 11.19: Termi kansainvälinen laki korjattu muotoon kansainvälinen oikeus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat