Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskassa alkoi oikeudenkäynti ”kauhujen hammaslääkäriä” vastaan

Maalaiskylässä palvellut hollantilainen hammaslääkäri repi nukutetuilta potilailtaan terveitä hampaita, mursi leukaluita ja aiheutti verenmyrkytyksiä.

Ulkomaat
 

Ranskassa käynnistyi tiistaina oikeudenkäynti, jossa syytetyn penkillä istuu ”kauhujen hammaslääkäriksi” mediassa kutsuttu hollantilaismies.

Miehen epäillään aiheuttaneen yli sadalle potilaalle kauhistuttavia suuvammoja. Pienessä Chateau-Chinon kylässä hammaslääkärinä työskennellyt mies oli repinyt irti terveitä hampaita, murtanut leukaluita ja aiheuttanut potilailleen märkäpesäkkeitä sekä verenmyrkytyksiä, kertoo uutistoimisto AFP.

51-vuotiasta hammaslääkäriä syytetään törkeästä väkivallasta sekä petoksista. Miehen epäillään pyrkineen kynimään rahoja potilailtaan sekä näiden vakuutusyhtiöiltä.

”Kauhujen hammaslääkäriä” uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistus ja noin 150 000 euron sakot.

Kaikki alkoi vuonna 2008, kun kykyjenetsijä palkkasi miehen hammaslääkäriksi pieneen ranskalaiseen Chateau-Chinon maalaiskylään. Kylässä oli huutava pula osaavista terveydenhoidon ammattilaisista, mikä on tavallista Ranskan maaseudulla.

Aluksi kyläläiset toivottivat tervetulleeksi hymyileväksi kuvatun miehen, jolla oli ”iso nelivetoauto, iso koira ja suussa iso sikari”, AFP kertoo.

Vuonna 2011 viranomaiset alkoivat kiinnostua syytetyn kirjanpitoon liittyvistä epäselvyyksistä. Samaan aikaan potilaat alkoivat jakaa keskenään kauhukokemuksia hammaslääkärin vastaanotolla.

Sylviane Boulesteix, 65, kävi vastaanotolla asentamassa hammasraudat maaliskuussa 2012.

”Hän antoi minulle seitsemän tai kahdeksan pistosta ja kiskoi kahdeksan hammasta yhdellä kertaa. Valuin verta kolme päivää”, hän kertoi AFP:lle.

80-vuotias potilas Bernard Hugon muisteli, kuinka hampaan poistamisen jälkeen ”lihanpaloja roikkui kaikkialla”.

”Joka kerta hän sanoi antavansa ’pienen pistoksen’, minkä jälkeen nukahdimme, tainnuimme”, kertoi eläkkeellä oleva opettaja Nicole Martin. Hän menetti useita hampaita operaatioiden aiheuttamien märkäpesäkkeiden vuoksi.

”Kun se oli ohi, löysimme Post-it-lapun, jossa pyydettiin tulemaan vastaanotolle uudestaan seuraavana tai sitä seuraavana päivänä”.

Epämiellyttävien kokemustensa jälkeen Martin alkoi koota uhrien ryhmää alkuvuodesta 2013 tarkoituksenaan nostaa syyte hammaslääkäriä vastaan. Hän sai apua hammaslääkärin assistentilta.

Pian ryhmä paisui 120 ihmisen joukoksi. Kaikki kertoivat joutuneensa väkivaltaisen hammaslääkärin uhriksi.

Saman vuoden kesäkuussa poliisi pidätti hammaslääkärin. Hänet kuitenkin päästettiin vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiä.

Hammaslääkäri pakeni Kanadaan, missä poliisi pidätti hänet syyskuussa 2014. Paikallisen median mukaan mies yritti pidätyksen yhteydessä viiltää kurkkunsa auki.

Syytetty on selittänyt tekojaan psykologisilla ongelmilla, kuten sukupuoliseen identiteettiin liittyvällä epävarmuudella sekä itsemurhataipumuksella.

Tuomioistuin Neversissä Ranskan keskiosissa on saanut ristiriitaista tietoa miehen mielenterveydestä.

Yhden psykiatrin mukaan miehellä on narsistisia taipumuksia, eikä hän sen vuoksi kykene kantamaan moraalista vastuuta toimistaan. Toisen psykiatrin mukaan mies oli täysin tietoinen siitä, mitä oli tekemässä.

Syytetty pyrki pidätyksen jälkeen kaikin keinoin estämään luovutuksensa ensin Alankomaihin ja sitten Ranskaan vetoamalla mielenterveyteensä.

”Hän väitti tappaneensa ensimmäisen vaimonsa, hän esitti hullua, hän kertoi olevansa transseksuaali”, Martin sanoi.

Hollantilaisen median mukaan miehen toimia hammaslääkärinä oli tutkittu Alankomaissa jo ennen kuin tämä saapui Ranskaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat