Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmisoikeus- ja journalistiryhmän kimppuun hyökättiin Tšetšeniassa

Hakatuiksi joutuivat myös ruotsalainen ja norjalainen toimittaja.

Ulkomaat
 

Kidutuksen vastaisen komitean jäsenet ja joukko toimittajia joutui hyökkäyksen kohteeksi keskiviikkona Tšetšeniassa lähellä Ingušian rajaa.

Loukkaantuneiden joukossa on paikalta kerrottujen tietojen mukaan venäläisten lisäksi ruotsalainen ja norjalainen toimittaja. Asiasta kertoivat tv-kanava Dožd sekä uutissivustot Mediazona ja Slon.ru.

Ruotsin radion SR:n mukaan loukkaantunut ruotsalainen on SR:n Moskovan-kirjeenvaihtaja Maria Persson Löfgren. Norjan yleisradio NRK kertoo, että loukkaantunut norjalainen on Ny Tid -lehdelle työskennellyt toimittaja Øystein Windstad.

Kaukasian tilannetta tarkkailevat Kidutuksen vastaisen komitean venäläiset edustajat ja joukko toimittajia oli keskiviikkona matkalla pikkubussilla Ingušiasta kohti Tšetšenian pääkaupunkia Groznya. Mukana ollut venäläistoimittaja kertoi Mediazona-uutissivustolla, että Tšetšenian rekisterissä ollut auto oli seurannut ryhmää, ja lopulta pikkubussi oli piiritetty.

Naamioitunut miesjoukko hakkasi kansalaisaktivisteja ja toimittajia ja huusi ”häipykää, terroristit”. Kidutuksen vastaisen komitean jäsen Dmitri Utukin luonnehti Twitter-viestissään ruotsalaisen ja norjalaisen vammoja vakaviksi.

Toimittajia ja komitean jäseniä kuljettanut pikkubussi sytytettiin hyökkäyksen päätteeksi tuleen.

Kidutuksen vastainen komitea on Euroopan neuvoston alainen elin, joka valvoo vangittujen kohtelua jäsenmaissa. Venäjä on Euroopan neuvoston jäsen.

Oikaisu klo 20:41: Hyökkäys tapahtui Tšetšeniassa lähellä Ingušian rajaa, ei Ingušiassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat