Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Slovenia ja Kroatia sulkivat rajansa

Kreikan ja Makedonian rajalla on jumissa kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita.

Ulkomaat
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Turvapaikanhakijoita Idomenin pakolaisleirillä Kreikassa lähellä Makedonian rajaa viikko sitten torstaina.
Turvapaikanhakijoita Idomenin pakolaisleirillä Kreikassa lähellä Makedonian rajaa viikko sitten torstaina. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Slovenia ja Kroatia kertoivat sulkeneensa keskiviikosta lähtien rajansa turvapaikanhakijoilta, jotka ovat kauttakulkumatkalla muualle Euroopan unioniin. Myös EU:hun kuulumattomat Serbia ja Makedonia seurasivat myöhemmin esimerkkiä, kertoivat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Uuden linjauksen mukaan Sloveniaan pääsevät vain ne ”ulkomaalaiset, jotka täyttävät maahan pääsyn edellytykset”. Sellaisia ovat esimerkiksi ne, jotka hakevat turvapaikkaa Sloveniasta. Kroatia päästää puolestaan maahan vain ne, joilla on tarvittava viisumi.

”Euroopassa on päätetty uudesta vaiheesta siirtolaiskriisin ratkaisemiksi. Euroopan raja kulkee Makedonian ja Kreikan välillä, ja me kunnioitamme tehtyjä päätöksiä”, totesi Kroatian sisäministeri Vlaho Orepić AFP:n mukaan.

Turkki ja EU:n jäsenmaat sopivat aiemmin tällä viikolla kokouksessaan alustavasti järjestelystä, jolla yritetään saada Euroopan pakolaiskriisi aisoihin. Kokouksen suurin huomio kohdistui Turkin esittämään ”yksi yhdestä” -sopimukseen.

Turkki lupasi vastedes ottaa vastaan kaikki Kreikkaan matkaavat laittomat siirtolaiset, kunhan EU antaa sille lisää rahaa ja muita myönnytyksiä, kuten kesällä voimaan tulevan turkkilaisten viisumivapauden.

Ihmisten vapaata liikkumista on rajoitettu tuntuvasti pakolaisvirtojen pysäyttämiseksi. Esimerkiksi Kreikan ja Makedonian rajalla on jumissa arviolta 36 000 turvapaikanhakijaa, jotka eivät pääse jatkamaan matkaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat