Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tilanne Tyynellä valtamerellä kiristyy – Pohjois-Korean väitetään ampuneen kaksi ohjusta mereen kohti Japania

Ulkomaat
 
Japani uskoo Pohjois-Korean ampuneen Scud-ohjuksia
Japani uskoo Pohjois-Korean ampuneen Scud-ohjuksia
Japanin puolustusministeri Gen Nakatani sanoo, että Pohjois-Korea ampui kohti Japania ilmeisesti kaksi Scud-ohjusta. Ministerin mukaan ohjukset olisivat voineet yltää Japaniin saakka. Kuva: Reuters.

Pohjois-Korea on ampunut kaksi lyhyen kantomatkan ohjusta mereen, noin 500 kilometrin päähän maan itärannikon kaupungista Wonsanista.

Tieto on peräisin Etelä-Korean sotilasviranomaisilta, kertoo uutistoimisto Reuters. Pohjois-Korean itärannikolta on matkaa Japaniin runsaat 1 200 kilometriä.

Jännitteet Pohjois-Korean ja sen naapureiden sekä Yhdysvaltojen välillä ovat poikkeuksellisen kireät. Tammikuussa diktatuuri väitti tehneensä ydinkokeen vetypommilla, helmikuussa se laukaisi pitkän kantomatkan ohjuksen ja viime viikolla se ampui kuusi ohjusta mereen.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittivat tällä viikolla suuret sotaharjoitukset, joihin Pohjois-Korea on uhannut vastata täydellä hyökkäyksellä, kertoo Reuters.

Keskiviikkona Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un väitti ensimmäistä kertaa, että maa on onnistunut kehittämään pienoiskokoisia, mannertenvälisiin ohjuksiin sopivia ydinkärkiä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja John Kirby ei uutistoimisto Reutersin mukaan kommentoinut Kimin väitteitä, mutta syytti tätä ”provosoivasta retoriikasta”.

”Sanoisin, että nuoren miehen täytyy kiinnittää enemmän huomiota Pohjoi-Korean kansalaisiin kuin tällaisten holtittomien pyrkimysten tavoitteluun”, Kirby sanoi.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon kommentoi tällä viikolla, ettei se ole saanut näyttöä Pohjois-Korean kyvystä kehittää pienoiskokoisia ydinkärkiä.

Reutersin mukaan Pentagon kuitenkin kertoo valmistelevansa Yhdysvaltain mannertenvälisten ohjusten puolustusjärjestelmää.

KCNA
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong Un tapaa ydinaseohjelman parissa työskenteleviä tiedemiehiä maan uutistoimiston julkaisemassa kuvassa.
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong Un tapaa ydinaseohjelman parissa työskenteleviä tiedemiehiä maan uutistoimiston julkaisemassa kuvassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat