Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän sieppaama lentäjä keskeytti juomalakkonsa Ukrainan presidentin vedottua häneen

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Reuters
Petro Porošenko ja Nadija Savtšenko
Petro Porošenko ja Nadija Savtšenko Kuva: Reuters

Venäjän sieppaama ja vangitsema ukrainalaislentäjä Nadija Savtšenko keskeytti torstaina juomalakkonsa ja ryhtyi nauttimaan nestettä. Asiasta kertoi Meduza.io-uurissivuston mukaan Savtšenkon asianajaja Mark Feigin.

Savtšenko teki päätöksensä sen jälkeen, kun Ukrainan presidentti Petro Porošenko oli vedonnut häneen ”kuivan syömälakon” lopettamiseksi.

Asianajaja Feigin julkaisi Twitter-tilillään Porošenkon ”rakkaalle Nadijalle” lähettämän kirjeen, joka on kirjoitettu ensin venäjäksi ja sitten ukrainaksi.

”Arvostamme tahdonlujuuttanne ja taistelutahtoanne, mutta juuri nyt nälkälakkoon ei ole tarvetta”, Porošenko kirjoittaa.

Ukrainan kansallissankariksi kohonnut rynnäkkökoneen tähystäjä, helikopterilentäjä, laskuvarjojääkäri ja kansanedustaja Savtšenko ehti olla ilman nestettä seitsemän päivää. Hän aloitti hengenvaarallisen protestinsa sen jälkeen, kun venäläistuomari oli estänyt häntä pitämästä loppupuheenvuoroa oikeudenkäynnissä. Tuomari siirsi myöhemmin tuomionluvun kuluvan kuun loppuun.

Itä-Ukrainassa kesällä 2014 vangittua ja Venäjälle kyyditettyä Savtšenkoa syytetään murhista ja laittomasta rajanylityksestä. Ukraina pitää häntä sotavankina. Yhdysvallat ja EU ovat vedonneet Venäjään hänen vapauttamisekseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat