Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apple-johtaja: Jos FBI saa tahtonsa läpi, iPhonen kameran tai mikrofonin avulla voisi vakoilla käyttäjää

Apple-johtaja Eddy Cue puhui Applen suhtautumisesta FBI:n vaatimuksiin Univisionille annetussa espanjankielisessä haastattelussa.

Ulkomaat
 
Apple: iPhonen salauksen murtamisesta voisi tulla ”vaarallinen ennakkotapaus”
Apple: iPhonen salauksen murtamisesta voisi tulla ”vaarallinen ennakkotapaus”
Losangelesilainen tuomioistuin on määrännyt, että Applen täytyy murtaa salaus, jotta FBI pääsisi tutkimaan San Bernardinon terrori-iskusta syytetyn iPhone-puhelinta. Applen toimitusjohtaja Tim Cook sanoo yhtiön olevan huolissaan satojen miljoonien ihmisten tietoturvasta. Kuva: Reuters.

Teknologiayritys Apple voisi olla pakotettu vakoilemaan ihmisiä heidän iPhoniensa kameroiden tai mikrofonien kautta, jos se tottelisi Yhdysvaltain liittovaltion poliisia FBI:tä.

Näin sanoo Apple-johtaja Eddy Cue espanjankielisessä haastattelussa yhdysvaltalaiselle Univisionille keskiviikkona, uutisoivat kansainväliset mediat.

Cuen mukaan mikäli FBI:llä olisi takaportti käyttäjän iPhonen tietoihin, seuraukset voisivat olla vaarallisia.

”Esimerkiksi he voisivat vaatia meitä avaamaan puhelimesi kameran, mikrofonin. Tällä hetkellä emme voi tehdä niin. Mutta he voivat pakottaa meidät siihen, ja minusta se on todella huono juttu”, Cue sanoi Univisionille.

”He haluavat, että annamme avaimen kotisi takaoveen, ja meillä ei ole avainta. Koska meillä ei ole sitä, he haluavat meidän vaihtavan lukon.”

Hän kertoi haastattelussa, että Apple vetoaisi päätöksestä korkeimmalle oikeudelle, mikäli siihen tulisi tarvetta.

Losangelesilainen tuomioistuin määräsi helmikuussa, että Applen täytyy murtaa salaus, jotta FBI pääsisi tutkimaan San Bernardinon terrori-iskusta syytetyn asemiehen Syed Rizwan Farookin iPhone-puhelinta.

Apple vastustaa tätä kiivaasti. Sen mukaan FBI:n vaatimus vaarantaa vakavasti satojen miljoonien ihmisten kansalaisoikeudet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat