Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Israelilaisjoukot ratsasivat televisiokanavan tilat Länsirannalla

Taustalla on Israelin hallituksen pyrkimys hillitä viime syksynä alkaneita väkivaltaisuuksia.

Ulkomaat
 

Israelilaisjoukot ratsasivat palestiinalaisen televisiokanavan Palestine Todayn tiloja Ramallahin kaupungissa perjantaina, kertoo uutistoimisto AFP. Ramallah sijaitsee Länsirannalla Jerusalemin pohjoispuolella.

Iskun yhteydessä israelilaiset pidättivät kanavan toimistopäällikön, joka turvallisuuspalvelulähteiden mukaan kuuluu Islamilaiseen liikkeeseen ja on toimiensa vuoksi vangittu Israelissa. Israel on kieltänyt Islamilaisen liikkeen toiminnan, jota maan hallitus syyttää viime kuukausien väkivaltaisuuksien lietsomisesta.

AFP:n mukaan Israelin armeijan joukot jättivät toimiston oveen arabiaksi kirjoitun viestin, jonka mukaan tilat on suljettu ”lopullisesti”.

Gazan kaistaleelta toimiva kanava kertoi kuitenkin jatkavansa lähetyksiään Israelin miehittämällä Länsirannalla Libanonissa sijaitsevien lähettimiensä avulla.

Turvallisuuspalvelulähteen mukaan kanava on yllyttänyt Länsirannan väestöä väkivaltaisuuksiin Israelia ja sen kansalaisia vastaan. Kanava on muun muassa näyttänyt lähetyksiensä aikana logoa, jossa lukee ”Jerusalemin intifada”. Intifadalla viitataan palestiinalaisten kansannousuun Israelia vastaan.

Isku televisiokanavan tiloihin liittyy Israelin hallituksen uusiin toimiin levottomuuksien kitkemiseksi. Jo marraskuussa Israel sulki kaksi Länsirannalla sijaitsevaa radiokanavaa.

Israelissa on koettu viime kuukausina väkivaltaisuuksien aalto. Esimerkiksi tiistaina ainakin kahtatoista ihmistä puukotettiin Tel Avivissa.

Lokakuun jälkeen alkaneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut muun muassa 188 palestiinalaista, 28 israelilaista ja kaksi amerikkalaista.

Suurin osa palestiinalaisista on tapettu, kun he ovat iskeneet puukolla tai yrittäneet tehdä puukkoiskua, ammuskelleet tai törmänneet autolla päin ihmisiä, Israelin viranomaiset sanovat. Osa palestiinalaisista on ammuttu mielenosoituksissa.

Syksyllä alkaneen kuohunnan taustalla on arvioitu olevan palestiinalaisten pitkään jatkunut turhautuminen siihen, että palestiinalaisten ja Israelin konfliktiin ei ole tällä hetkellä näköpiirissä ratkaisua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat