Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eagles of Death Metal -yhtyeen johtohahmo pahoittelee puheitaan Pariisin terrori-iskusta – vihjaili Bataclan-klubin järjestyksen­valvojien avustaneen iskussa

Terrori-iskun jäljet näkyvät edelleen Ranskassa, jossa otettiin tällä viikolla kiinni kaksi teinityttöä uuden iskun suunnittelusta.

Ulkomaat
 
Vilhelm Stokstad / TT
Eagles of Death Metalin laulaja-kitaristi Jesse Hughes ennen keikkaa Tukholmassa helmikuun puolivälissä.
Eagles of Death Metalin laulaja-kitaristi Jesse Hughes ennen keikkaa Tukholmassa helmikuun puolivälissä. Kuva: Vilhelm Stokstad / TT

Pariisin viimesyksyisen terrori-iskun keskipisteeseen joutuneen Eagles of Death Metal -yhtyeen johtohahmo pahoittelee tuoreita sanomisiaan iskusta.

Yhtyeen laulaja-kitaristi Jesse Hughes vihjaili keskiviikkona Fox Business -kanavalla, että osa Bataclan-klubilla työvuorossa olleista järjestyksenvalvojista olisi voinut avustaa terrori-iskussa. Hughesin mukaan yksi järjestyksenvalvoja ei ohi kävellessään vilkaissutkaan häneen ja osa heistä ei saapunut lainkaan paikalle.

”Vaikuttaa varsin ilmeiseltä, että heillä oli syy olla tulematta.”

Bataclan-klubi oli yksi kolmesta paikasta, joihin terroristit hyökkäsivät 13. marraskuuta. Terrori-iskun 130 kuolleesta 89 oli Bataclanissa.

Varhain lauantaina Suomen aikaa Hughes julkaisi Eagles of Death Metalin Facebook-sivulla kirjoituksen, jossa hän pyytää anteeksi puheitaan.

”Pyydän nöyrästi anteeksiantoa Ranskan kansalta, Bataclanin henkilökunnalta ja järjestyksenvalvojilta, faneiltani, perheeltäni, ystäviltäni ja kaikilta, jotka ovat loukkaantuneet absurdeista syytöksistäni Fox Business -kanavan haastattelussa. Vihjailuni, että kenelläkään Bataclaniin liittyvällä olisi ollut tekemistä marraskuun 13. päivän tapahtumien kanssa, ovat aiheettomia ja perättömiä – otan täyden vastuun niistä.”

Hughes kertoo, että terrori-iskun jälkeen hän on käynyt terapiassa ja kärsinyt jatkuvista painajaisista.

”En ole ollut oma itseni marraskuun 13:nnen jälkeen. Ymmärrän, ettei sanoilleni ole oikeutusta, mutta tästä huolimatta: olen vilpittömästi pahoillani siitä, että olen loukannut, halveksinut tai syyttänyt ketään.”

Pariisin turvatoimet ovat terrori-iskun jäljiltä edelleen tiukat. Viranomaislähteiden mukaan kaksi teinityttöä pidätettiin keskiviikkona uuden terrori-iskun suunnittelusta, kertoo uutistoimisto AFP.

15- ja 17-vuotiaat tytöt olivat olleet yhteydessä toisiinsa Facebookin välityksellä ja kaavailleet iskua, joka muistuttaisi marraskuun tapahtumia.

Tytöt joutuivat ensi kertaa oikeuden eteen perjantaina. Kahta muuta keskusteluihin osallistunutta tyttöä oli kuulusteltu, mutta he välttyivät lopulta syytteiltä.

Syyttäjien mukaan terrori-iskun suunnittelu oli vasta alussa eikä tyttöjen hallusta ole löydetty aseita tai räjähteitä.

Marraskuun tapahtumat ovat olleet tällä viikolla puheenaiheena myös siitä syystä, että vastikään vuotaneesta terrorijärjestö Isisin jäsenten nimilistasta on löytynyt kolme Pariisin terrori-iskusta epäiltyä henkilöä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat