Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lontoon "jättiläisrotta" osoittautui perspektiivi­harhaksi

Jättikokoisen, jopa noin 1,2 metriä pitkän rotan väitettiin löytyneen torstaina lasten leikkipuiston lähellä olevasta pensaasta Lontoossa. Jälkeenpäin rotan koko on kuitenkin todettu rankasti liioitelluksi.

Ulkomaat
 

Jättikokoisen, jopa noin 1,2 metriä pitkän rotan väitettiin löytyneen torstaina lasten leikkipuiston lähellä olevasta pensaasta Lontoossa. Asiasta kertoi muiden muassa brittilehti The Telegraph. Jälkeenpäin rotan koko on kuitenkin todettu rankasti liioitelluksi.

Jopa 11-kiloiseksi väitetty ”jättiläisrotta” löytyi tuholaistorjujien tehdessä työtään leikkipuistossa.

Lontoon ”jättirotasta” on julkaistu muun muassa kuva, jossa jyrsijän löytänyt mies pitää sitä roskapihtien varassa:

Brittimediassa heräsi heti epäilys, miten on mahdollista, että rotta olisi kasvanut niin suureksi. Tuholaistorjuntayritys Rentokilin asiantuntijan mukaan rottien keskimääräinen pituus on Britanniassa noin 45 senttiä. Hackneyn alueelta tiedetään löytyneen 90 sentin mittainen rotta.

Liverpoolin yliopiston biologianlaitoksen professori Jane Hurst arvioi Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, ettei lehdissä kiertänyt kuva rotasta ole sitä, miltä näyttää.

”Isorotta ei voisi mitenkään olla noin iso. Eikä kukaan pysyisi poimimaan 11 kilon painoista rottaa roskapihdeillä”, Hurst kummastelee.

Myös The Guardian kertoo ja näyttää esimerkkikuvin, kuinka kuvan perspektiivi vääristää merkittävästi rotan kokoa. Lehden haastattelema tutkija laskee kuvan perusteella, että rotta on kooltaan paljon väitettyä pienempi.

Oikaisu: Uutista korjattu ja päivitetty 13.3. kello 10.15 ja kello 15: Uutiseen lisätty tieto, että rotan väitetty koko ei pidä paikkaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat