Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis iski kemiallisella aseella irakilaiskylään

Kolmivuotias tyttö kuoli ja satoja loukkaantui mahdollisessa sinappikaasuiskussa lähellä Kirkukin kaupunkia.

Ulkomaat
 
Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Mikä on Isis, joka on kylvää tuhoa Syyriassa, Irakissa ja yhä laajemmin myös ympäri maailmaa? HSTV:n kooste kertoo järjestön synnyn.

Irakin pääministeri Haider al-Abadi vannoi lauantaina kostoa jihadistijärjestö Isisille, joka on tehnyt kaksi iskua kemiallisilla aseilla kylään lähellä Kirkukia, kertoo uutistoimisto AFP.

Viimeisin isku Tazan kylään tehtiin lauantaiaamuna, kertoo brittilehti The Guardian. Tätä ennen Isis ampui viime keskiviikkona Tazan useita raketteja. Iskuissa käytettiin mahdollisesti sinappikaasua. Kolmivuotias tyttö kuoli ja satoja ihmisiä loukkaantui iskussa.

”Naiset ja lapset pelkäävät ja ovat paniikissa”, sanoi paikallinen viranomainen Adel Hussein Guardianille. ”He pyytävät apua keskushallinnolta.”

Husseinin mukaan saksalainen ja amerikkalainen oikeuslääketieteellinen ryhmä on saapunut alueelle selvittämään, mitä kemiallista asetta iskuissa on mahdollisesti käytetty.

Haavoittuneilla on tulehtuneita palovammoja ja hengitystieongelmia, sanoi Tazan sairaalassa työskentelevä Helmi Hamdi Guardianille. Kahdeksan haavoittunutta on siirretty hoitoon Bagdadiin.

Paikallisten viranomaisten mukaan kyseessä oli sinappikaasu. Isis on aiemminkin käyttänyt sinappikaasua Pohjois-Irakissa.

Iranin terveysministeri Hassan Hashemi kertoi, että Iran on lähettänyt lääkäriryhmän Kirkukiin iskun jälkeen Irakin hallituksen äkillisestä pyynnöstä.

Isis ampui rakettinsa Tazan vieressä sijaitsevasta Bashirin kylästä, joka on Isisin hallinnassa. Iskun jälkeen Irakin ilmavoimat on tehnyt ilmaiskuja kylään. Irakin armeija on luvannut vallata kylän Isisiltä maahyökkäyksellä.

Bashir sijaitsee alueella, joka on virallisesti Irakin liittovaltion hallinnassa, mutta käytännössä alue on Kurdistanin kurdijoukkojen valvonnassa.

Alueella on ollut jännitteitä paitsi Isisin ja muiden tahojen, myös kurdijoukkojen ja paikallisten shiiajoukkojen välillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat