Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Germanwingsin lentoturman tutkijat vaativat lentäjien mielenterveys­ongelmiin parempaa seurantaa

Turman loppuraportti vahvistaa, että perämies oli vastuussa onnettomuudesta ja että hänen mielenterveysongelmiaan oli hoidettu pitkään.

Ulkomaat
 
Emmanuel Foudrot / Reuters
Germanwingsin lentokoneen osia Alpeilla lentoturman jälkeen viime maaliskuussa.
Germanwingsin lentokoneen osia Alpeilla lentoturman jälkeen viime maaliskuussa. Kuva: Emmanuel Foudrot / Reuters

Germanwings-yhtiön lentokoneen viimevuotisesta turmasta julkaistiin sunnuntaina loppuraportti.

Ranskalaisen lento-onnettomuuksien tutkintaviraston BEA:n tutkijat vaativat raportissa selvempiä sääntöjä siihen, milloin lääkärien vaitiolovelvollisuus voidaan murtaa, jos lentäjällä on havaittu mielenterveysongelmia, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Lisäksi lentäjille kaivataan tiukempia ja säännöllisempiä lääkärintarkastuksia psyykkisten sairauksien varalta.

Barcelonasta Düsseldorfiin matkannut Germanwings-lentoyhtiön lento 4U9525 syöksyi maahan Ranskan Alpeilla 24. maaliskuuta 2015. Airbus A320 -lentokoneessa oli 150 ihmistä, joista kuusi oli miehistön jäseniä. Kaikki kuolivat.

Animaatio näyttää Germanwingsin turmakoneen viimeiset hetket
Animaatio näyttää Germanwingsin turmakoneen viimeiset hetket
Barcelonasta Dusseldorfiin matkannut Germanwings-lentoyhtiön kone putosi Ranskan Alpeilla tiistaina 24. maaliskuuta 2015. Turmassa kuoli 150 ihmistä. HS:n videografiikka näyttää turmalennon viimeiset vaiheet.

Koneen saksalainen perämies ilmeisesti lensi koneen tahallaan vuorta päin lukkiuduttuaan yksin koneen ohjaamoon. Hänen kerrottiin kärsineen pitkäaikaisesta masennuksesta.

Raportti vahvistaa, että perämies oli vastuussa onnettomuudesta ja että hänen mielenterveysongelmiaan oli hoidettu pitkään.

Euroopan ilmailuviranomaiset ovat jo aiemmin turman jälkeen antaneet suosituksen, että ohjaamoissa pitäisi olla lentojen aikana jatkuvasti kaksi ihmistä.

Lisäksi Euroopan lentoturvallisuusvirasto on kehottanut lisäämään lentäjien lääkärintarkastuksia ja varsinkin psykologisia testejä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat