Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

16 ihmistä kuoli iskussa rantaloma­kohteeseen Norsunluurannikolla

Ulkomaat
 
HS–AFP
JOE PENNEY / Reuters
Mies lohdutti asemiesten iskussa loukkaantunutta poikaa Norsunluurannikon Bassamissa sunnuntaina.
Mies lohdutti asemiesten iskussa loukkaantunutta poikaa Norsunluurannikon Bassamissa sunnuntaina. Kuva: JOE PENNEY / Reuters

Neljätoista siviiliä ja kaksi sotilasta kuoli sunnuntaina, kun kuusi raskaasti aseistautunutta hyökkääjää avasi tulen Grand-Bassamin rantalomakohteessa Norsunluurannikolla.

Historiallinen Grand-Bassamin kaupunki on suosittu länsimaisten turistien keskuudessa.

Uhrien lukumäärän vahvisti viestimille Norsunluurannikon presidentti Alassane Outtara. Terroristijärjestö al-Qaida ilmoittautui iskun tekijäksi.

AFP:n valokuvaaja sanoi, että hän näki seitsemän ruumista rannalla ja yhden lisää Etoile du Sud -hotellin luona, joka myös joutui hyökkäyksen kohteeksi.

Yhden silminnäkijän mukaan hyökkääjät olivat raskaasti aseistautuneita ja naamioituneita. He avasivat tulen hotellin vieraita kohden. Hyökkäyksen hetkellä hotelli oli täynnä ulkomaisia vieraita. Uutistoimisto AFP:n mukaan uhrien joukossa oli yksi ranskalainen ja yksi saksalainen.

Grand-Bassam on noin 80 000 ihmisen kaupunki ja Unescon maailmaperintökohde. Se on pääkaupunki Ranskan siirtomaavallan aikana vuosina 1893–1896.

Luksushotelleihin tehdyt iskut Norsunluurannikon naapurimaissa Malissa ja Burkina Fasossa ovat viime kuukausina tappaneet kymmeniä ihmisiä. Asiantuntijat ovat varoittaneet, että jihadistien uhka voi levitä myös Norsunluurannikolle ja Senegaliin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat