Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Isis pakottaa seksiorjansa käyttämään ehkäisyä

Isis-terroristijärjestö on pakottanut vangiksi ottamiaan naisia myös abortteihin. Järjestön ohjeiden mukaan raskaana olevaa naista ei voi käyttää seksiorjana, kertoo The New York Times.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
DADO RUVIC / Reuters
Kuva: DADO RUVIC / Reuters

Terroristijärjestö Isis pakottaa seksiorjansa käyttämään ehkäisyä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Asiasta kirjoittanut yhdysvaltalaislehti The New York Times on haastatellut terroristijärjestön vankeina olleita naisia. Lehden mukaan seksiorjia on ehkäisyn käyttämisen lisäksi pakotettu myös abortteihin.

Järjestön ohjeiden mukaan raskaana olevaa naista ei voi käyttää seksiorjana.

Lehden haastattelema nainen kertoo, ettei aluksi tajunnut, että hänet ostanut Isis-taistelija pakotti ottamaan ehkäisypillereitä.

”Joka päivä minun piti nielaista yksi hänen edessään. Hän antoi paketin joka kuukausi. Pillereiden loppuessa hän antoi minulle uusia. Kun minut myytiin toiselle miehelle, pillerit kulkivat mukanani”, hän sanoo lehdessä.

Osa naisista on myös pakotettu raskaustesteihin, jotta heitä vankeina pitäneet Isis-taistelijat ovat voineet varmistua, etteivät he odota lasta.

Isis-terroristijärjestö on linjannut, että mies saa raiskata orjuuttamansa naisen. Isis-taistelijoille myös lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on luvallista, lehti kirjoittaa.

YK ja ihmisoikeusjärjestöt ovat syyttäneet Isis-terroristijärjestöä järjestelmällisistä sieppauksista ja raiskauksista.

Isis pitää Irakissa orjana arviolta 3500 ihmistä, YK arvioi tammikuussa. Valtaosa orjista on jesidinaisia ja -lapsia, mutta heitä on myös muista etnisistä ja uskonnollisista vähemmistöryhmistä.

Isis valtasi sunnienemmistöisestä Pohjois- ja Länsi-Irakista suuria alueita vuonna 2014.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat