Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama lupaa keskustella ihmisoikeusongelmista Kuuban presidentin kanssa

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST
Yhdysvaltain presidentti Brack Obama vierailee Kuubassa 22.–23. maaliskuuta.
Yhdysvaltain presidentti Brack Obama vierailee Kuubassa 22.–23. maaliskuuta. Kuva: JONATHAN ERNST

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on luvannut keskustella ihmisoikeusongelmista Kuuban presidentin Raúl Castron kanssa viikon päästä järjestettävällä Kuuban matkallaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Obama kertoi kirjeessä Naiset valkoisissa -oppositioryhmälle, että hän ymmärtää heidän kohtaamansa vaikeudet. Kirje on päivätty maaliskuun 10. päivälle, mutta toisinajattelijoiden ryhmä julkaisi sen internetissä kolme päivää myöhemmin.

”Ymmärrän täysin esteet, joita tavallisten kuubalaiset kohtaavat oikeuksiaan käyttäessään. Yhdysvallat uskoo, että kenenkään Kuubassa tai missään muualla ei pitäisi kohdata häirintää, pidätystä tai fyysistä pahoinpitelyä vain siksi, koska he käyttävät oikeuttaan saada äänensä kuuluviin”, Obama kirjoitti.

”Kuten aiemminkin, aion ottaa nämä asiat suoraan puheeksi presidentti Castron kanssa”, Obama painotti.

Valkoinen talo on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle kirjeen olevan aito.

Obama vierailee Kuubassa 22.–23. maaliskuuta. Tämä on ensimmäinen Yhdysvaltain presidentin vierailu Kuubassa sitten vuoden 1928, jolloin Calvin Coolidgen matkusti maahan.

Obaman republikaaniviholliset ovat syyttäneet presidenttiä ihmisoikeuksien pettämisestä Kuubassa auttamalla Castron hallintoa, Amerikan ainoaa yhden puolueen hallitsemaa kommunistivaltiota.

Vastauksensa kritiikkiin Valkoinen talo ilmoitti presidentti Obaman tapaavan Kuuban hallinnon vastaisia toisinajattelijoita Havannassa. Tapaamisista ei ole kuitenkaan kerrottu yksityiskohtia, sillä Valkoinen talo vaatii, että Kuuban hallitus ei saa puuttua tapaamisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat