Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Star Wars -elokuvan loppukohtauksen miljöö on irlantilainen saari, josta taistelevat turistit ja luonnonsuojelijat

Kaikki haluaisivat päästä käymään elokuvasta tutulla saarella, mutta sen ekosysteemi ei kestä niin suurta turistiryntäystä.

Ulkomaat
 
Maureen Jameson / Wikimedia Commons
Skellig Michael -saari sijaitsee Kerryn kreivikunnassa Irlannissa.
Skellig Michael -saari sijaitsee Kerryn kreivikunnassa Irlannissa. Kuva: Maureen Jameson / Wikimedia Commons

Irlannille kuuluva saari Skellig Michael on joutunut turistien ja luonnonsuojelijoiden kiistakapulaksi. Star Wars -fanit ympäri maailman haluavat käydä luonnonkauniilla saarella, koska siellä kuvattiin The Force Awakens -elokuvan loppukohtaus. Brittilehti The Independent uutisoi, että matkanjärjestäjät haluaisivat laajentaa saaren vierailuaikoja, mutta luonnonsuojelijat vastustavat sitä.

Tällä hetkellä Skellig Michaelilla voi käydä korkeintaan 180 vierailijaa päivässä, ja vierailu sallitaan vain toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Myös sääolosuhteet rajoittavat saarelle pääsyä.

Yhden Independentin haastatteleman matkanjärjestäjän mukaan asiakkaat soittelevat päivittäin varatakseen matkan saarelle, mutta monelle joudutaan tuottamaan pettymys. Yrittäjien mukaan he ovat kärsineet jopa 1,8 miljoonan punnan (noin 2,3 miljoonan euron) tappiot saaren vierailuaikarajoitusten takia. He haluaisivat, että vierailusesonki laajennettaisiin alkamaan huhtikuussa ja kestämään aina marraskuuhun asti.

Luonnonsuojelijat taas kertovat, että saaren ekosysteemi on äärimmäisen haavoittuvainen, ja paikan mainostaminen vierailukohteena on ollut harkitsematonta. Saaren luonnosta oli huoli jo ennen Star Wars -kuvauksia ja niiden aiheuttamaa turistiryntäystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat