Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK:n tutkimus: 90 prosentilla kotiapulaisista ei ole työsuojelua

YK:n raportin mukaan kehnot työsuhde-edut vaikuttavat eniten naisiin.

Ulkomaat
 

Kansainvälisen työjärjestön Ilon mukaan noin 90 prosentilla maailman 67 miljoonasta kotiapulaisesta ei ole mahdollisuutta sosiaaliturvaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Kotiapulaisten työ on laajalti ”aliarvostettua ja suojaamatonta”, toteaa Yhdistyneiden kansakuntien työjärjestö raportissaan.

”Kun kotiapulaiset vanhenevat tai loukkaantuvat, heidät irtisanotaan ilman eläkettä tai riittävää toimeentulotukea”, sanoi Ilon sosiaalisen suojelun osaston johtaja Isabel Ortiz.

Raportin mukaan kehnot työsuhde-edut vaikuttavat eniten naisiin.

Esimerkiksi Italiassa noin 60 prosenttia kotiapulaisista on sosiaaliturvajärjestelmän ulkopuolella. Sama koskee 30 prosenttia Ranskan ja Espanjan kotiapulaisista.

Kehitysmaiden työntekijöillä tilanne on kuitenkin huonoin.

Erityisen harvoin työsuojelun piiriin pääsevät kotiapulaisen töitä etsivät siirtolaiset. Jotkin maat ovat järjestäneet kotiapulaisille lakisääteisen sosiaaliturvan, mutta sulkeneet maahanmuuttajat ulos näistä ohjelmista.

Raportin mukaan sosiaaliturvan varmistaminen kotiapulaisille on haastavaa osittain siksi, koska työntekijöiden vaihtuvuus on nopeaa, ja koska useat heistä työskentelevät monella työntekijällä epävirallisilla sopimuksilla.

”Ei ole olemassa yhtä työntekijöiden oikeuksia turvaavaa mallia, joka toimisi parhaiten kotiapulaisille kaikkialla. Pakollinen suoja on kuitenkin keskeistä, jotta voidaan saavuttaa riittävä ja tehokas suoja, oli järjestelmä mikä hyvänsä”, sanoi Fabio Duran-Valverde, Ilon vanhempi ekonomisti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat