Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Makedonia aikoo palauttaa rajan yli päässeet pakolaiset Kreikkaan

Makedonian poliisin mukaan rajan yli tuli ”useita satoja” ihmisiä. Uutistoimisto Reutersin paikalla ollut kuvaaja puolestaan arveli ihmisiä olleen noin 2 000.

Ulkomaat
 
OGNEN TEOFILOVSKI / Reuters
Makedonialaissotilaat ohjasivat rajan yli tulleita ihmisiä armeijan kuorma-autoihin Moinissa maanantaina iltapäivällä.
Makedonialaissotilaat ohjasivat rajan yli tulleita ihmisiä armeijan kuorma-autoihin Moinissa maanantaina iltapäivällä. Kuva: OGNEN TEOFILOVSKI / Reuters

Ryhmä Kreikasta keskisempään Eurooppaan pyrkiviä pakolaisia ja siirtolaisia onnistui maanantaina läpäisemään Makedonian rakentaman aidan ja etenemään Makedoniaan.

Makedonian poliisin mukaan rajan yli tuli ”useita satoja” ihmisiä, uutistoimisto Reuters kertoo. Reutersin paikalla ollut kuvaaja puolestaan arveli ihmisiä olleen noin 2 000.

Silminnäkijähavaintojen mukaan poliisi otti rajan yli tulleet nopeasti kiinni ja kantoi armeijan kuorma-autoihin. Illemmalla Makedonia ilmoitti palauttavansa rajan yli tulleet takaisin Kreikkaan.

Tunnelmat Kreikan ja Makedonian rajalla ovat olleet jo pitkään kireät, kun Makedonia on alkanut estää siirtolaisten ja pakolaisten pääsyn rajansa yli.

Pääreitti Eurooppaan on kulkenut Turkista Kreikkaan, josta pakolaiset ja siirtolaiset ovat kulkeneet Balkanin läpi Itävaltaan ja Saksaan. Kreikkaan saapuu veneillä Turkista nyt keskimäärin 2 000 ihmistä päivässä.

Balkanin maiden suljettua rajansa, tuhansia ihmisiä on pakkautunut karuihin oloihin Kreikan ja Makedonian rajalle. HS vieraili Idomenissa runsas viikko sitten, reportaasin voi lukea täältä.

ALEXANDROS AVRAMIDIS / Reuters
Siirtolaiset ja pakolaiset ylittivät maanantaina kreikkalaista jokea lähellä Makedonian rajaa.
Siirtolaiset ja pakolaiset ylittivät maanantaina kreikkalaista jokea lähellä Makedonian rajaa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat