Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea: Pystymme tuhoamaan New Yorkin maan tasalle vetypommilla

Väitteitä ohjukseen mahtuvasta ydinkärjestä epäillään.

Ulkomaat
 
Reuters
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un tapasi väitetyn ydinkärjen kehittäjiä maan virallisen uutistoimiston KCNA:n välittämässä päiväämättömässä kuvassa.
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un tapasi väitetyn ydinkärjen kehittäjiä maan virallisen uutistoimiston KCNA:n välittämässä päiväämättömässä kuvassa. Kuva: Reuters

Pohjois-Korean valtiollinen media kehui kehittämänsä ydinaseen olevan kaikkien aikojen tuhoisin. Diktatuurin mukaan se kykenisi tuhoamaan koko New Yorkin ja tappamaan kaikki kaupungin asukkaat.

Voimakkain koskaan räjäytetty ydinpommi on neuvostoliittolaisten vuonna 1961 räjäyttämä Tsar-Bomba eli ”Tsaari-pommi”. Sen tuhovoima oli hirvittävät 50 megatonnia. Pommin merkitys oli kuitenkin lähinnä propagandistinen. Neuvostoliitolla kun ei ollut kalustoa niin valtavan pommin toimittamiseksi kohteeseen.

Pohjois-Korean mukaan sen kehittämä ase on Tsaari-pommiakin voimakkaampi. Voit katsoa vertailun ydinaseiden tuhovoimasta HS:n verkkosivulta tästä linkistä.

”Jos pommimme sijoitetaan mannertenväliseen ohjukseen ja se osuu New Yorkiin Manhattanille, kaikki asukkaat kuolevat välittömästi ja koko mannermaa tuhoutuu”, pohjoiskorealaislehti kirjoitti maan asioihin keskittyneen NK-News-uutissivuston mukaan.

Pohjois-Korea on kehittänyt ydinaseitaan vuosikausia ankarasta kansainvälisestä painostuksesta huolimatta. Aiemmin maaliskuussa Pohjois-Korea väitti, että se on kyennyt pienentämään ydinaseettaan niin, että se voidaan sijoittaa mannertenväliseen ohjukseen. Asiantuntijat ovat epäilleet väitettä.

Myös Pohjois-Korean maanantaiset väitteet superpommista eivät ole uskottavia ainakaan eteläkorealaisen ydinasiantuntijan mukaan.

”Sellaista pommia ei saa mahtumaan mannertenväliseen ohjukseen. Tsaari-pommi painoi 27 tonnia ja nytkin meidän olisi käytettävä erikoissuunniteltuja pommikoneita väitetyn ydinaseen kuljettamiseen”, ydinasiantuntija Suh Kune-yull kertoi NK-Newsille.

Pohjois-Korea on tunnettu sotaisista ja uhittelevista puheistaan. Pohjois-Korea on aiemminkin uhannut muun muassa Yhdysvaltoja ohjuksillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat