Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksivideoskandaali järkyttää Georgiassa vaalivuonna – viimeksi hallitus hävisi videoiden vuoksi

Myös edellisten parlamenttivaalien alla oli videoskandaali, joka vaikutti osaltaan silloisen presidentin Mihail Saakašvilin UNM-puolueen tappioon.

Ulkomaat
 
DAVID MDZINARISHVILI / Reuters
Georgian presidentti Giorgi Margvelašvili.
Georgian presidentti Giorgi Margvelašvili. Kuva: DAVID MDZINARISHVILI / Reuters

Viime viikolla Georgiassa alkanut seksivideoskandaali laajeni maanantaina, kun salaperäinen viestittelijä uhkasi kolmea uutta poliitikkoa ja yhtä toimittajaa näistä kuvattujen videoiden julkaisemisella.

Georgialaisen Civil.ge-uutissivuston mukaan kiristäjä vaati uhkailemiaan poliitikkoja ja toimittajaa luopumaan tehtävistään viimeistään maaliskuun lopussa.

Skandaali alkoi viime perjantaina, kun videopalvelu YouTubeen ilmestyi video, jolla opposition naiskansanedustaja harrasti avioliiton ulkopuolista seksiä. Länsimielinen Vapaat demokraatit -puolue on vahvistanut videolla olleen kansanedustajansa.

Etelä-Kaukasiassa sijaitseva entinen neuvostotasavalta on monin tavoin vanhoillinen, joten salaa kuvatut seksivideot voivat tuhota niille joutuneiden poliittisen uran.

Videot herättivät kuitenkin huomiota Georgiassa myös siksi, että maassa on määrä järjestää parlamenttivaalit myöhemmin tänä vuonna. Myös edellisten parlamenttivaalien alla oli videoskandaali, joka vaikutti osaltaan silloisen presidentin Mihail Saakašvilin UNM-puolueen tappioon.

Silloin kyseessä oli joukko videoita, joilla vanginvartijat kiduttivat vankeja esimerkiksi raiskaamalla näitä harjalla. Videoiden aitoudesta on yhä kiistaa, mutta riittävän iso osa georgialaisista piti ainakin niiden kuvaamia tapahtumia mahdollisina.

Sekä Georgian presidentti Giorgi Margvelašvili että pääministeri Giorgi Kvirikašvili ovat vannoneet syyllisten löytyvän ja saavan rangaistuksensa.

Oppositiossa näitä puheita ei ole uskottu.

Vapaiden demokraattien puheenjohtaja Irakli Alasania syytti uutistoimisto AFP:n mukaan ”tiettyjen nykyhallituksen piirien” olevan ”poliitikkoihin kohdistuvien hyökkäysten takana”.

”Vain viranomaisilla voi olla pääsy tuollaiseen materiaaliin”, hän sanoi.

Myös toinen oppositiopuolue UNM syytti hallitusta, jonka kaudella sen mukaan ”likaisista keinoista on tullut pääase oppositiota vastaan”.

Maanantaista uhkailluista poliitikoista kaksi kuuluu hallituskoalitioon ja yksi oppositioon.

Poliitikkojen nimiä ei tiedetä, mutta tunnettu tv-toimittaja Inga Grigolia kertoi olevansa uhattu toimittaja.

Civil.gen mukaan hän kuvaili uhkailua terroriksi, mutta sanoi, ettei pelkää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat