Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ovimiehet veivät huutokaupasta antiikkia, koruja ja taidetta – saalis yhteensä 250 tonnin painoinen

Pariisin kuuluisimman huutokaupan ovimiehiä syytetään järjestelmällisestä arvotavaran varastamisesta.

Ulkomaat
 

Jopa 40:tä ovimiestä ja kuutta meklaria syytetään suunnitelmallisesta rikollisuudesta Ranskassa, kertoo uutistoimisto AFP. Syytteet koskevat varastamista, varastetun tavaran hallussapitoa ja varkauden suunnittelua Pariisin kuuluisimmassa huutokaupassa Hotel Drouotissa.

Poliisi löysi ratsiassaan varsinaisen aarrevuoren esimerkiksi kadonneita arvokoruja ja antiikkikalusteita. Rikastuminen näkyi myös rikollisten elämäntyylissä: yksi ovimiehistä ajoi Porsche 911 -autoa.

Rikollisilla oli kopla, joka hoiti monopoliasemassa arvotavaroiden kuljetusta ja käsittelyä Hotel Drouotin huutokauppoihin jo 1860-luvulta lähtien. He hakivat kuolleiden ihmisten tavaroita huutokaupattavaksi ja varastivat siinä yhteydessä arvotavaraa systemaattisesti.

Jokainen uusi koplan jäsen joutui ilmeisesti jonkinlaisena kasteriittinä varastamaan jotain ja jakamaan saaliinsa muiden jäsenten kanssa. AFP:n tietojen mukaan joku ovimiehistä puolustautui vetoamalla siihen, että he varastivat kuolleilta.

Kyseinen kopla ei enää hoita Hotelli Drouotin tavarankuljetuksia. Huutokaupan lakimiehen mukaan he ovat häpäisseet koko perinteikkään instituution.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat