Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Makedonia sanoo palauttaneensa 1 500 siirtolaista Kreikkaan

Ainakin 12 000 ihmistä on jäänyt jumiin Idomenin pakolaisleirille sen jälkeen, kun Makedonia ja muut maat Länsi-Balkanilla sulkivat rajansa.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
OGNEN TEOFILOVSKI / Reuters
Makedonialaissotilaat ohjasivat Kreikasta laittomasti tulleita siirtolaisia kuorma-autoihin Moinin kylässä maanantaina.
Makedonialaissotilaat ohjasivat Kreikasta laittomasti tulleita siirtolaisia kuorma-autoihin Moinin kylässä maanantaina. Kuva: OGNEN TEOFILOVSKI / Reuters

Makedonia on lähettänyt takaisin Kreikkaan noin 1 500 siirtolaista, jotka tulivat rajan yli maanantaina, Makedonian poliisi ilmoitti.

Pakolaiset olivat tulleet Idomenin pikkukylän luo muodostuneelta pakolaisleiriltä rajan vierestä. Heidät vietiin poliisin mukaan takaisin Kreikkaan kuorma-autoilla.

Kreikan varapuolustusministeri Dimitris Vitsas sanoi, ettei hän voinut vahvistaa eikä kiistää tietoa.

Toimittajat ja avustustyöntekijät kertoivat, että siirtolaiset jätettiin Kreikan rajalle.

Palautetut 1 500 siirtolaista olivat kävelleet tunteja mutaisia polkuja pitkin ja kahlanneet sateen turvottaman joen ylitse päästäkseen kiertämään raja-aidan. Heidän ylittäessään rajan Makedonian turvallisuusjoukot kuitenkin pidättivät heidät. Pidätettyjen joukossa oli myös kymmeniä toimittajia.

Lisäksi poliisi esti toista, noin 600 hengen siirtolaisjoukkoa ylittämästä rajaa maanantaina.

Ainakin 12 000 ihmistä on jäänyt jumiin Idomenin pakolaisleirille sen jälkeen, kun Makedonia ja muut maat Länsi-Balkanilla sulkivat rajansa ja pakolaisten reitin Eurooppaan.

Rankkasateet ovat heikentäneet oloja Idomenissa. Leirillä on puhjennut tappeluita, kun ihmiset kamppailevat ruoasta ja polttopuista. Myös tautien pelätään leviävän alkeellisissa leiriolosuhteissa.

Euroopan unionin ja Turkin johtajien on määrä tavata tällä viikolla lyödäkseen lukkoon sopimus siirtolaismenettelystä.

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras sanoi tiistaina, että ei ole mitään mahdollisuutta, että rajat Balkanilla avattaisiin. Hän vaati pakolaisia siirtymään valtion vastaanottokeskuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat