Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi ampui miehen terroristietsintöjen yhteydessä Brysselissä

Ulkomaat
 
YVES HERMAN / Reuters
Poliisit tekivät suuren operaation Forestin alueella tiistaina.
Poliisit tekivät suuren operaation Forestin alueella tiistaina. Kuva: YVES HERMAN / Reuters

Bryssel/Helsinki

Poliisi ampui aseistautuneen miehen tiistaina Brysselissä, kun se suoritti Pariisin terroristi-iskuihin liittyvää operaatiota.

Neljä poliisia loukkaantui operaatiossa, kun heitä ammuttiin.

Kaksi aseistautunutta epäiltyä pakeni tapahtumien jälkeen.

Forestin alueella oli illansuussa meneillään suuri poliisioperaatio. Paikalla oli paljon poliiseja, sotilaita ja hälytysajoneuvoja. Taivaalla pörräsi helikoptereita.

Marraskuussa 130 ihmistä kuoli eri puolilla Pariisia tehdyissä terroristi-iskuissa.

Sittemmin on selvinnyt, että iskut suunniteltiin ja koordinoitiin pitkälti Brysselistä käsin. Belgia on pidättänyt ja nostanut syytteet 11 ihmistä kohtaan Pariisin iskuihin liittyen.

Belgian viranomaiset sanoivat, että tiistaina ammuttu mies ei ole iskujen keskeiseksi suunnittelijaksi epäilty Salah Abdeslam. Toistaiseksi miehen henkilöys ei ollut selvillä.

Paikalliset asukkaat kuvailevat Forestia rauhalliseksi alueeksi. ”Täällä kaikki tuntevat toisensa”, piiritysalueen vieressä elektroniikkakauppaa pyörittävä Jalal, 20, sanoi Helsingin Sanomille.

Yksi Pariisin iskujen tekijöistä kuitenkin asui Forestissa ennen kuolemaansa, kertoi Ranskan TV2:n Brysselin-kirjeenvaihtaja Valéry Lerouge.

Marraskuussa iskuissa kuollut 20-vuotias Bilal Hadfi oli muuttanut alueelle muutamaa kuukautta ennen terroritekoa.

Forest on etnisesti ja sosiaalisesti sekoittunut asuinalue, jossa elää sekä syntyperäisiä belgialaisia että siirtolaisia. Siellä sijaitsee myös Audin autotehdas ja tunnettu konserttitalo.

Alueella asuva Joël da Silva, 16, ei ollut päässyt poliisioperaation vuoksi kotiinsa ja oli siksi jäänyt kadulle odottamaan muiden ihmisten kanssa.

”En ole koskaan nähnyt täällä tällaista poliisioperaatiota. En voi uskoa, että täällä tapahtuu tällaista. Minua pelottaa todella paljon, tahtoisin vain päästä kotiin rauhaan”, poika sanoi.

Poliisioperaatio tapahtui Rue du Dries -kadulla, jonka läheisyydessä on kaksi koulua ja kaksi päiväkotia, paikalliset kertoivat.

Jotkut koululaiset komennettiin jäämään sisätiloihin poliisioperaation alettua, mutta lopulta kaikki evakuoitiin koulurakennuksista.

Brysselin ydinkeskustassa on näkynyt näkynyt viime päivinä jonkin verran aiempaa enemmän sotilaita.

Esimerkiksi joulukuuhun verrattuna kaupunki elää silti enimmäkseen seesteistä elämää.

Turvatoimia tiukennetaan usein Euroopan unionin huippukokouksien alla. Esimerkiksi metrot eivät silloin pysähdy Schumanin metroasemalla, joka on EU-hallintorakennusten vieressä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat