Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raportti: Jopa puolella poliisin ampumista yhdysvaltalaisista oli vamma tai mielenterveysongelmia

Raportin tehneen säätiön mukaan ammuttujen vammaisuus ja mielenterveysongelmat jäävät uutisoinnissa yleensä kokonaan varjoon.

Ulkomaat
 
Frank Polich / Reuters
Poliisin viime joulukuussa ampuman Quintonio Le Grierin sukulaiset, ystävät ja naapurit osallistuivat muistotilaisuuteen joulukuussa Chicagossa.
Poliisin viime joulukuussa ampuman Quintonio Le Grierin sukulaiset, ystävät ja naapurit osallistuivat muistotilaisuuteen joulukuussa Chicagossa. Kuva: Frank Polich / Reuters

Yhdysvalloissa jopa puolella poliisin ampumista ihmisistä oli vamma tai mielenterveysongelma, yhdysvaltalaissäätiön tuore raportti kertoo.

Viime vuonna poliisi ampui Yhdysvalloissa kuoliaaksi 984 ihmistä, ja aihe on ollut pinnalla jo pari vuotta. Useimmiten esillä on rotu, sillä poliisin liipasinsormen on koettu olevan erityisen herkkä nuorten tummaihoisten miesten kohdalla.

Poliisin toiminta ja rasisimi on ollut Yhdysvalloissa valtakunnallinen teema sen jälkeen, kun poliisi ampui mustan Michael Brownin, 18, Missourin Fergusonissa.

Raportin tehneen Ruderman Family Foundation -säätiön mukaan ammuttujen vammaisuus ja mielenterveysongelmat jäävät uutisoinnissa yleensä kokonaan varjoon. Jos niistä kerrotaan, sävy lisää vammaisuuteen ja mielenterveysongelmiin liittyvää häpeää.

Säätiön mukaan se ei halua vähätellä poliisiväkivallan rodullisia piirteitä. Sen mukaan ammuttujen vammaisuus tai mielenterveysongelmat pitää kuitenkin alkaa ottaa huomioon yhtenä keskeisenä tekijänä ja selityksenä. Sen mukaan vammaisuus ja mielenterveysongelmat usein korostavat muutenkin vähemmistöön kuuluvien marginalisoitumista, joka lisää väkivallaan vaaraa.

Mielenterveysongelmien yhtenä esimerkkitapauksena on pidetty poliisin viime joulukuussa Chicagossa ampumaa Quintonio LeGrieriä, 19.

Poliisi ampui LeGrieriä selkään, koska piti tätä uhkaavana. LeGrierin perhe oli kutsunut poliisin paikalle LeGrierin uhattua isäänsä baseball-mailalla, mutta perheen mukaan mielenterveysongelmista kärsinyt LeGrier tarvitsi apua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat