Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuubassa todettiin ensimmäinen zikavirustartunta

Ulkomaat
 
DANIEL BECERRIL
Keltakuumehyttysen levittämän zika-viruksen epäillään aiheuttavan kehityshäiriöitä lapsilla, joiden äidit ovat raskausaikana sairastaneet zika-infektion.
Keltakuumehyttysen levittämän zika-viruksen epäillään aiheuttavan kehityshäiriöitä lapsilla, joiden äidit ovat raskausaikana sairastaneet zika-infektion. Kuva: DANIEL BECERRIL

Kuuban terveysviranomaiset kertoivat tiistaina maan ensimmäisestä zikavirustartunnasta, kertoo uutistoimisto AFP.

Aikaisemmin Kuubassa on todettu neljä tapausta, joissa tartunta on saatu ulkomailta Venezuelasta. 21-vuotias, Havannassa asuva nainen on viety sairaalaan, vaikka hänellä ei ole toistaiseksi oireita, kertoo terveysministeriö.

Hyttysen levittämä zikavirus aiheuttaa yleensä aikuisilla lieviä oireita, esimerkiksi alhaisen kuumeen, päänsärkyä ja nivelkipua.

Pelottavaksi viruksen tekevät seuraukset, joita sillä on raskaana olevan viruksen kantajan syntymättömälle lapselle. Virus on yhteydessä keskushermoston kehityshäiriöön, joka aiheuttaa sikiölle pienipäisyyttä eli mikrokefaliaa.

Zikavirus kuuluu flavivirusten sukuun, jonka tunnetumpia jäseniä ovat keltakuumeen, denguekuumeen, Länsi-Niilin taudin ja Japanin aivotulehduksen aiheuttajat.

Zikavirusta vastaan ei ole rokotetta. Siksi viruksesta kärsivät maat ovatkin keskittyneet tuhoamaan hyttyspopulaatiota ja siten pyrkineet hillitsemään sen leviämistä.

Pahiten zikavirus on koetellut Brasiliaa, jossa noin 1,5 miljoonaa ihmistä on saanut tartunnan. Mikrokefalia on varmistettu 745 syntyneellä lapsella, joiden äidit ovat saaneet virustartunnan raskauden aikana.

Maailman terveysjärjestö WHO arveli tammikuussa, että zikavirus tulee leviämään kaikkiin Amerikan maihin Chileä ja Kanadaa lukuunottamatta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat