Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bussipommi tappoi ainakin 16 Pakistanissa

Räjähdys tapahtui vilkkaalla ostosalueella Saddarissa, jossa bussi oli noutamassa valtion työntekijöitä kuljettaakseen heidät toimistoille.

Ulkomaat
 
FAYAZ AZIZ / Reuters
Poliisi ja pelastusmiehet tutkivat pommin romuttamaa bussia Peshawarissa.
Poliisi ja pelastusmiehet tutkivat pommin romuttamaa bussia Peshawarissa. Kuva: FAYAZ AZIZ / Reuters

Ainakin 16 ihmistä kuoli ja yli kaksikymmentä haavoittui, kun pommi räjähti bussissa Peshawarissa Luoteis-Pakistanissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Räjähdys tapahtui vilkkaalla ostosalueella Saddarissa, jossa bussi oli noutamassa valtion työntekijöitä kuljettaakseen heidät toimistoille.

”Ainakin 16 ihmistä kuoli ja yli 24 haavoittui hallituksen työntekijöiden bussissa tapahtuneessa räjähdyksessä”, vanhempi poliisivirkailija Mohammad Kashif Zulfiqar kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Pomminpurkajaryhmän mukaan omatekoinen, neljä kiloa painanut pommi oli varustettu kaukosäätimellä ja istutettu lähelle bussin kaasusäiliötä, jotta räjähdys olisi entistäkin tuhoisampi.

Toisen vanhemman poliisivirkailijan Abbas Majid Marwat mukaan bussi oli kuljettamassa hallituksen työntekijöitä Pakistanin luoteisosassa olevasta Mardanin kaupungista Peshawariin.

Mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut pommi-iskun tekijäksi. Pakistan on kuitenkin tasitellut islamistikapinaa vastaan jo yli vuosikymmennen. Pakistanin Taliban-liikkeen kaltaiset ryhmät suorittavat maassa rutiininomaisesti iskuja osana taistelua, jonka tarkoituksena on kaataa hallitus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat