Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malta antoi taas lupia Eurooppaan lentävien muuttolintujen ampumiseen

Malta sanoo suojaavansa uhanalaisia lajeja antamalla vain 5 000 lupaa, kun se ennen antoi 11 000. Lintujärjestöjen mukaan metsästäjät eivät noudata kiintiöitä.

Ulkomaat
 

Lintujärjestöjen arvostelema Maltan hallitus sanoo ryhtyneensä ”erityistoimiin” uhanalaisten lintujen suojelemiseksi perinteisen kevätmetsästyksen aikana, brittilehti Guardian kertoo.

Erityistoimet tarkoittavat käytännössä sitä, että Malta on antanut tämän kevään metsästyskaudelle lupia ampua 5 000 turturikyyhkyä, kun sallittu kiintiö on aiemmin ollut 11 000.

Lintujärjestöt ovat jo pitkään vaatineet koko kevätmetsästyksen kieltämistä. Ne ovat vahvistaneet vaatimuksiaan sen jälkeen, kun Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN nosti turturikyyhkyt viime lokakuussa ”haavoittuvaisten” lajien listalle.

Välimeressä sijaitsevalla Maltalla lintujen kevätmetsästyksellä on pitkät perinteet. Se osuu ajalle, jolloin muuttolinnut lentävät Afrikasta Eurooppaan kesäksi Maltan yli.

Arvostelijoiden mukaan maltalaiset ampuvat nykyisin liikaa muuttolintuja. Maltalaisten vuoksi monet niistä eivät pääse perille ja lisäänny.

Muuttolintujen kevätmetsästys on kuuma aihe myös Maltalla. Viime kevään kansanäänestyksessä metsästyksen jatkamista vaativat voittivat täpärästi.

EU-direktiivi kieltää kevätmetsästyksen, mutta Malta neuvotteli poikkeuksia EU:n lintudirektiiviin. Asiasta on väännetty kättä myös Euroopan unionin tuomioistuimessa.

Lintujärjestöjen mukaan maltalaiset metsästäjät eivät noudata kiintiöitä, joten niillä ei ole merkitystä.

Arvostelijoiden mukaan metsästäjät ampuvat keväisiin Eurooppaan suuntaavia tervapääskyjä, viiriäisiä, haikaroita ja suohaukkoja. Siksi ne vaativat täyttä metsästyskieltoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat