Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimuslaitos: Trump presidenttinä olisi suuri riski

EIU arvioi maailmantaloudelle yhtä isoksi riskiksi ääri-islamistisen terrorismin nousun.

Ulkomaat
 
Lane Hickenbottom / Reuters
Presidenttiehdokas Donald Trump on EIU:n mukaan suhtautunut kampanjassaan vihamielisesti vapaakauppaan.
Presidenttiehdokas Donald Trump on EIU:n mukaan suhtautunut kampanjassaan vihamielisesti vapaakauppaan. Kuva: Lane Hickenbottom / Reuters

Mikäli Donald Trumpista tulisi Yhdysvaltojen seuraava presidentti, hän voisi aiheuttaa maailmantalouden tuhon ja nostaa poliittisia ja turvallisuusriskejä Yhdysvalloissa.

Talousjulkaisu Economistin tutkimuslaitos EIU (Economist Intelligence Unit) arvioi Trumpin presidenttiyden suuremmaksi riskiksi kuin esimerkiksi sen, että Britannnia lähtisi Euroopan unionista, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Kiinan talouden romahdus tai Venäjän lisääntyvä aktiivisuus Ukrainassa ja Syyriassa sekä sitä seuraava mahdollinen uusi ”kylmä sota” olisivat sen sijaan vielä vaarallisempia riskejä kuin Trump presidenttinä, EIU arvioi BBC:n mukaan.

Yhtä kaikki EIU ei usko, että Trump lopulta voittaisi Hillary Clintonin, jonka se näkee republikaani Trumpin todennäköisimpänä demokraattien vastaehdokkaana presidentinvaaleissa.

EIU:n riskirankkaus käytti asteikkoa yhdestä 25:een. Trumpin riskiluvuksi muodostui 12.

Samantasoiseksi riskiksi arvioitiin ääri-islamistisen terrorismin kasvava uhka, joka horjuttaisi maailmantaloutta. Riskejä arvioitiin vaikuttavuuden ja todennäköisyyden mukaan, BBC kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat