Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt se varmistui – Tutankhamonin haudasta löytyi piilotettuja huoneita

Faaraon haudan pohjois- ja itäseinien taakse on piilotettu kaksi aiemmin tutkimatonta huonetta.

Ulkomaat
 
Vesa Oja
Tutankhamonin kultainen sarkofagi on esillä egyptiläisessä museossa.
Tutankhamonin kultainen sarkofagi on esillä egyptiläisessä museossa. Kuva: Vesa Oja

Egyptin antiikkiministeriö tiedotti torstaina, että tutkijat ovat saaneet vahvistuksen faarao Tutankhamonin haudassa piilevistä kahdesta aiemmin tutkimattomasta huoneesta. Tiedotustilaisuudesta uutisoi englanninkielinen Egyptian Streets -verkkomedia.

Vahvistus haudan pohjois- ja itäseiniin piilotetuista huoneista saatiin läpivalaisutekniikkaa käyttäen. Epäilykset niiden olemassaolosta heräsivät jo viime vuoden puolella, mutta tuolloin löytö ei ollut varma. Nyt läpivalaisuun erikoistunut japanilainen Hirokatsu Watanabu on saanut vahvistettua, että rakenteissa on kaksi piilevää huonetta, joissa on sisällä joko metallia tai orgaanisia aineita.

Tutkimuksia on ministeriön mukaan tarkoitus jatkaa jo myöhemmin tässä kuussa. Pyrkimyksenä on muun muassa selvittää, minkä kokoisia piilotetut kammiot tarkalleen ovat.

Kuninkaiden laaksossa sijaitsevasta haudasta tehty löytö saattaa osoittautua yhdeksi vuosisadan tärkeimmistä, mikäli brittiarkeologi Nicholas Reevesin jo aiemmin esittämä teoria osoittautuu oikeaksi. Reevesin mukaan on todennäköistä, että kuningatar Nefertitin hauta on piilotettu Tutankhamonin haudan taakse.

Kauneudestaan tunnetun Nefertitin hautapaikka on arkeologien pyrkimyksistä huolimatta pysynyt mysteerinä vuosituhansien ajan.

Faarao Tutankhamonin hauta löydettiin brittiläisen arkeologin ja egyptologin Howard Carterin johdolla vuonna 1922.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat