Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin: Syyria-operaatio oli hyvää harjoitusta

Ulkomaat
 
SPUTNIK
Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui Moskovan Kremlissä tilaisuudessa, jossa hän jakoi ansiomerkkejä Syyriasta palanneille venäläissotilaille.
Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui Moskovan Kremlissä tilaisuudessa, jossa hän jakoi ansiomerkkejä Syyriasta palanneille venäläissotilaille. Kuva: SPUTNIK

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan sotilasoperaatio Syyriassa oli erinomaista harjoitusta sotilaille ja erityisesti ilmavoimille. Putin ylisti Syyria-operaatiota torstaina jakaessaan sotaan osallistuneille ansiomerkkejä Moskovan Kremlissä.

Putinin mukaan Syyrian-sotaretkeen on kulutettu puolessa vuodessa 33 miljardia ruplaa eli runsaat 400 miljoonaa euroa puolustusministeriön määrärahoja. Summa on hieman pienempi, kuin riippumattoman RBK-sanomalehden keskiviikkona esittämä laskelma 167 sotapäivän kokonaishinnasta.

”Keskeinen osa näistä kuluista oli kuitenkin puolustusministeriön harjoitusmäärärahoja, jotka oli ministeriön vuoden 2015 budjettiin jo aiemmin laskettu”, Putin sanoi uutistoimisto Tassin mukaan. ”Me yksinkertaisesti nimesimme nämä varat uudelleen käytettäviksi Syyrian sijoitetuille joukoille.”

”Eihän olekaan tehokkaampaa tapaa valmistautua ja hioa sotilaallista taitoa kuin todellinen taistelutoiminta”, presidentti jatkoi. ”Sotilaallisia voimavaroja on tässä mielessä parempi hyödyntää ja käyttää taistelussa kuin ampumaradalla eikä kukaan ole parempaa tapaa keksinyt.”

Venäjän syyskuussa alkanut Syyria-operaatio päättyi tällä viikolla, kun Putin määräsi yllättäen suurimman osan Venäjän joukoista vetäytymään tukikohtiinsa Venäjälle. Torstaina Putin puhui kuitenkin ”osittaisesta vetäytymisestä”, ja korosti, että taistelu terrorismia vastaan jatkuu.

Putinin mukaan Venäjän joukot kykenevät palaamaan Syyrian taistelukentillä tarvittaessa ”muutamassa tunnissa”.

Lisäksi presidentti vahvisti, että Venäjä jättää S-400-ilmatorjuntaohjusjärestelmän Syyriaan. Putinin mukaan sitä käytetään ”kaikkia niitä vastaan, jotka yrittävät hyökätä venäläisten sotilaiden kimppuun”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat