Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA: Isis on syyllistynyt kansanmurhaan Syyriassa

Ulkomaat
 
Reuters
Kurdijoukot löysivät marraskuussa Irakin Sinjarissa joukkohaudan, jonka jäänteiden uskotaan kuuluvan Isisin tappamille jesideille.
Kurdijoukot löysivät marraskuussa Irakin Sinjarissa joukkohaudan, jonka jäänteiden uskotaan kuuluvan Isisin tappamille jesideille. Kuva: Reuters

Yhdysvaltojen mukaan terroristijärjestö Isis on syyllistynyt kansanmurhaan jesidejä, kristittyjä sekä shiiamulismeja vastaan. Ulkoministeri John Kerryn mukaan järjestö on syyllinen myös rikoksiin ihmisyyttä vastaan sekä etnisiin puhdistuksiin Syyriassa ja Irakissa.

”Näiden rikosten nimeäminen on tärkeää, mutta välttämätöntä on niiden lopettaminen”, Kerry sanoi BBC:n mukaan.

Hän muistutti, että todisteiden kerääminen Isisin hallitsemilta alueilta on hankalaa. Siksi riippumattomien tutkijoiden tulisi tutkia rikokset, jotta niihin syyllistyneet saataisiin oikeuteen vastaamaan teoistaan, Kerry sanoi.

”Totuus on se, että Isis on tappanut kristittyjä koska he ovat kristittyjä, jesidejä koska he ovat jesidejä ja shiioja koska he ovat shiioja”, Kerry totesi.

Kansanmurhaa pidetään maailman raskaimpana rikoksena. YK:n mukaan rikos määritellään toimiksi, joiden ”tarkoituksena on tuhota osin tai kokonaan kansallinen, etninen, rodullinen tai uskonnollinen ryhmä”.

Isisin hyökkäyksistä kristittyjä, jesidejä sekä shiiamuslimeja vastaan on raportoitu laajasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat