Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helmikuu oli kaikkien aikojen lämpimin

Ulkomaat
 
Sydney Seshibedi / Reuters
Kuivuus on koetellut tänä vuonna muun muassa Etelä-Afrikkaa. Kuivuuden vuoksi noin 14 miljoonaa ihmistä uhkaa nälänhätä eteläisessä Afrikassa, arvioi YK.
Kuivuus on koetellut tänä vuonna muun muassa Etelä-Afrikkaa. Kuivuuden vuoksi noin 14 miljoonaa ihmistä uhkaa nälänhätä eteläisessä Afrikassa, arvioi YK. Kuva: Sydney Seshibedi / Reuters

Helmikuu oli maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen lämpimin, kertoi Yhdysvaltojen sääviranomainen NOAA torstaina.

Kuukauden keskilämpötila oli korkein siitä lähtien, kun NOAA on lämpötiloja kirjannut vuodesta 1880 eteenpäin. Lämpötilan nousuun ovat vaikuttaneet kasvihuone- sekä poikkeuksellisen voimakas El Niño -ilmiö.

3–7 vuoden välein toistuva El Niño -ilmiö näkyy sään ääriolosuhteina eniten Tyynenmeren rannikoilla, mutta myös Afrikassa ja Yhdysvalloissa.

Helmikuun keskilämpötila oli 1,21 celsiusastetta korkeammalla kuin 1900-luvulla keskimäärin. Helmikuussa maailman keskilämpötilaksi laskettiin 12,1 celsiusastetta.

Viime vuosi oli puolestaan historian kaikkien aikojen lämpimin. Edellinen ennätys oli toissa vuodelta. Myös tänä vuonna saattaa syntyä uusi lämpöennätys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat