Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannia iloitsee EU:n ”tamponiveron” nujertamisesta

Ulkomaat
 
Timo Junttila
Britannia sai EU-johtajilta tukea ajatukselle, että tamponien arvonlisävero voitaisiin myöhemmin laskea nollaan.
Britannia sai EU-johtajilta tukea ajatukselle, että tamponien arvonlisävero voitaisiin myöhemmin laskea nollaan. Kuva: Timo Junttila

Bryssel

Britannian hallitus on saanut harvinaisen ilonaiheen Euroopan unionissa, kun muiden EU-maiden johtajat asettuivat tukemaan Britannian toivetta niin sanotun ”tamponiveron” lopettamiseksi.

Kyseistä naisten hygieniatuotteiden arvonlisäveroa on Britanniassa käytetty EU:n lyömäaseena ja jälleen yhtenä esimerkkinä siitä, miksi Britannian pitäisi jättää koko unioni.

”Olemme askelta lähempänä tamponiveron lopettamista. Tämä osoittaa, että voimme tulla Brysseliin ja saada ihmiset kuuntelemaan meitä”, Britannian hallituksen edustaja totesi uutistoimisto Reutersille.

EU-johtajien huippukokouksen päätelmissä annetaan tukea EU-komission aikeille arvonlisäverotuksen muuttamiseksi. Jäsenmaille oltaisiin antamassa mahdollisuus painaa saniteettituotteiden arvonlisävero nollaan.

Britanniassa kyseinen arvonlisävero on nykyään viidessä prosentissa esimerkiksi tamponien osalta. Yleisen virheellisen väittämän mukaan esimerkiksi partateristä ei kannettaisi lainkaan arvonlisäveroa, minkä vuoksi euroskeptikot ovat soimanneet EU:n arvonlisäverosääntöjä seksistiseksi.

BBC:n mukaan partaterien arvonlisävero on 20 prosenttia.

Britannia järjestää kesäkuussa kansanäänestyksen unionissa pysymisestä tai lähtemisestä. EU-johtajat ovat suostuneet moniin myönnytyksiin, joilla Britannia saataisiin pysymään EU:n jäsenenä.

Britannian eroa eli Brexitiä vaativien ääni on kuitenkin suuri. Brittimedia rakastaa kertoa tarinoita hullusta ja byrokraattisesta EU:sta, joka suoltaa järjettömiä direktiivejä ja puuttuu liiallisesti brittien asioihin.

Kyllä- ja ei-leirit ovat suunnilleen tasoissa useiden mielipidekyselyjen mukaan.

EU-johtajien torstaina alkaneen huippukokouksen pääteema on Turkin kanssa neuvoteltava sopimus pakolaiskriisin lievittämiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat