Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisin terrori-iskujen pääepäillyn jälkiä löytyi Brysselistä

Belgiassa syntynyt Salah Abdeslam jatkaa pakomatkaansa.

Ulkomaat
 
Yves Herman / Reuters
Belgian poliisin tarkka-ampuja suojasi aluetta aiemmin tällä viikolla Brysselissä poliisioperaation aikana.
Belgian poliisin tarkka-ampuja suojasi aluetta aiemmin tällä viikolla Brysselissä poliisioperaation aikana. Kuva: Yves Herman / Reuters

Pariisin marraskuisten terrori-iskujen pääepäillyn Salah Abdeslamin jälkiä on löydetty Brysselistä.

Belgian yleinen syyttäjä vahvisti uutistoimistoille perjantaina, että Abdeslamin sormenjälkiä on löytynyt asunnosta Brysselissä. Abdeslamin jäljille päästiin aiemmin tällä viikolla, kun Belgian poliisi oli tekemässä kotietsintää asuntoon.

Operaatio kärjistyi tulitaisteluksi, jossa kuoli Belgiassa laittomasti asunut algerialaismies. Lisäksi neljä poliisi haavoittui ammuskelussa lievästi. Belgialaisen RTBF-kanavan tietojen mukaan on hyvin mahdollista, että Abdeslamin onnistui paeta poliisilta operaation aikana.

Brysseliläisestä asunnosta löydettiin muun muassa terroristijärjestö Isisin lippu, Kalashnikov-rynnäkkökivääri sekä runsaasti ammuksia.

Abdeslam on syntynyt Belgiassa. Hänen veljensä Brahim räjäytti itsensä pariisilaisessa kahvilassa. Abdeslam pysäytettiin Belgian rajalla muutamaa tuntia Pariisin iskujen jälkeen, mutta tuolloin häntä ei vielä ollut yhdistetty iskuun, ja hänet päästettiin läpi.

Marraskuussa 130 ihmistä kuoli eri puolilla Pariisia tehdyissä terroristi-iskuissa. Sittemmin on selvinnyt, että iskut suunniteltiin ja koordinoitiin pitkälti Brysselistä käsin.

Belgian turvallisuusjoukot ovat tehneet useita pidätyksiä ja kotietsintöjä Molenbeekin kaupunginosassa ja muualla Brysselissä marraskuun 13. päivän Pariisin iskujen jälkeen. Joulukuun lopussa pidätettiin esimerkiksi mies nimeltä Ayoub B., jonka on kerrottu olleen Abdeslamin ystävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat