Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän iskut Syyriassa jatkuvat vetäytymisestä huolimatta – Yhdysvaltojen mukaan käytössä on tykistö

Ulkomaat
 
Reuters
Venäläiset Suhoi 25 -koneet palasivat Syyriasta Etelä-Venäjälle Krasnodariin keskiviikkona. Kuva Venäjän puolustusministeriöltä.
Venäläiset Suhoi 25 -koneet palasivat Syyriasta Etelä-Venäjälle Krasnodariin keskiviikkona. Kuva Venäjän puolustusministeriöltä. Kuva: Reuters

Venäläiskoneet tekevät päivittäin 20–25 pommituslentoa Syyriassa, kertoi venäläiskomentaja Sergei Rudskoi perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Pian venäläiskomentajan lausunnon jälkeen Yhdysvaltojen armeija tyrmäsi sen, kertoi uutistoimisto Reuters. Yhdysvaltojen armeijan mukaan Venäjä käyttää iskuissaan tykistöä.

Maanantaina presidentti Vladimir Putin kertoi yllättäen Venäjän ”pääjoukkojen” välittömästä vetämisestä Syyriasta. Putin perusteli päätöstä sillä, että Venäjän tehtävä Syyriassa on ”täysin suoritettu”.

Venäjän tavoitteena on Palmyran muinaisen kaupungin vapauttaminen terroristijärjestö Isisin vallasta.

”Venäjän ilmavoimat tukee [Syyrian] hallituksen joukkoja laajassa operaatiossa Palmyran vapauttamiseksi”, Rudskoi totesi.

Rudskoin mukaan venäläiskoneet lentävät 20–25 päivässä.

Palmyran taisteluihin saattaa osallistua myös venäläisiä maajoukkoja. Isis on kertonut AFP:n mukaan tappaneensa viisi venäläissotilasta Palmyran taisteluissa. Kreml ei ole kiistänyt tai myöntänyt venäläissotilaiden osallisuutta Palmyrassa.

Isis valtasi Palmyran toukokuussa. Kaupunkia on kutsuttu ”aavikon helmeksi” ja se on Unescon maailmanperintökohde. Isis on tuhonnut kaupungin muinaisjäänteitä ja räjäyttänyt esimerkiksi kaupungin 2 000 vuotta vanhan riemukaaren sekä temppeleitä.

Palmyrasta voit lukea enemmän tästä linkistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat