Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa pohtii norsujen, karhujen ja muiden villieläinten kieltämistä sirkuksissa

Monet sirkukset ovat jo vapaaehtoisesti jättäneet eläimet pois ohjelmistostaan eläinsuojelusyistä.

Ulkomaat
 
Eric Gaillard / Reuters
Saksalaisen Sonni Frankellon norsutarhan eläimet ovat käyneet esiintymässä Monte Carlon uudenvuodensirkuksessa.
Saksalaisen Sonni Frankellon norsutarhan eläimet ovat käyneet esiintymässä Monte Carlon uudenvuodensirkuksessa. Kuva: Eric Gaillard / Reuters

Berliini

Saksa pohtii isojen villieläinten käytön kieltämistä kiertävissä sirkuksissa eläinsuojeluun vedoten.

Kielto koskisi norsuja, karhuja, kirahveja, sarvikuonoja ja virtahepoja. Myös apinoiden sirkusesiintymiset halutaan kieltää.

Kolmen osavaltion esitys eteni perjantaina Saksan hallituksen käsittelyyn.

Saksassa kiertää edelleen useita sirkuksia, joiden ohjelmassa on eläinnumeroita tai ylipäätään mahdollisuus nähdä harvinaisia villieläimiä.

Monet sirkukset ovat kuitenkin jo vapaaehtoisesti jättäneet eläinesiintyjät pois ohjelmistostaan eläinsuojelusyistä, kertoi Spiegel Online -verkkolehti.

Aloitteen tehneet osavaltiot katsovat, että eläimet kärsivät kiertävien sirkusten ahtaissa oloissa. Esimerkiksi tiikerillä ei ole läheskään riittävästi liikkumatilaa.

Viime viikolla Baijerissa viranomaiset ottivat yhden sirkuksen esiintyvän Ben-karhun huostaansa. 22-vuotias sirkuskarhu siirrettiin sille sopivaan ympäristöön, kertoo Süddeutsche Zeitung. Sen mukaan viranomaiset olivat löytäneet Benin, yhden viimeisistä esiintyvistä karhuista, pimennetystä häkistä.

Naarasnorsun turhautuminen taas johti Etelä-Saksassa viime kesänä vakavaan onnettomuuteen, kun se sirkuksesta karattuaan tappoi 65-vuotiaan jalankulkijan kävelytiellä.

Saksan eläinsuojelujärjestöjen mukaan eläinlääkäreiden tarkastuskäynnit sirkuksissa johtavat harvoin olojen selkeään parantamiseen.

Eläinten käyttöä sirkuksissa on yritetty kieltää jo kaksi kertaa. Yritykset ovat epäonnistuneet, koska niiden on arvioitu puuttuvan laittomasti ammatinharjoittamisen vapauteen.

Saksan eläintenkouluttajien liiton mukaan norsunkouluttaja ei voi niin vain vaihtaa toiseen eläimeen tai töihin eläintarhaan.

Sirkusalan liitto arvioi Spiegel Onlinen mukaan, että kielto lopettaisi monien kiertävien sirkusten toiminnan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat