Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat: Venäjä ampuu nyt tykeillä

USA:n mukaan Venäjä on lopettanut pommituslennot. Venäjä sanoo niiden jatkuvan.

Ulkomaat
 
Reuters
Venäläiset Suhoi 25 -koneet palasivat Syyriasta Etelä-Venäjälle Krasnodariin keskiviikkona. Kuva Venäjän puolustusministeriöltä.
Venäläiset Suhoi 25 -koneet palasivat Syyriasta Etelä-Venäjälle Krasnodariin keskiviikkona. Kuva Venäjän puolustusministeriöltä. Kuva: Reuters

Venäjä on vetänyt useimmat rynnäkkökoneensa Syyriasta ja tukee Syyrian hallituksen joukkoja nyt tykistöllään, Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti perjantai-iltana.

”Viimeisen viikon aikana emme ole nähneet yhdenkään venäläiskoneen tekevän yhtään iskua Syyriassa. Kaikki Isiliä vastaan mahdollisesti tehdyt iskut, Venäjän näkökulmasta, on tehty tykistöllä”, puolustusministeriön tiedottaja, eversti Patrick Ryder sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Hän käytti terroristijärjestö Isisistä toista yleistä lyhennettä Isiliä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti yllättäen maanantaina Venäjän alkavan vetää ”pääjoukkojaan” Syyriasta. Putin perusteli päätöstä sillä, että Venäjän tehtävä Syyriassa on ”täysin suoritettu”.

Perjantaina iltapäivällä Venäjän pääesikunnan edustaja, kenraaliluutnantti Sergei Rudskoi sanoi venäläiskoneiden jatkavan kuitenkin iskujaan Isisiä ja toista terroristijärjestöä al-Nusran rintamaa vastaan.

Rudskoi puhui vain muutamaa tuntia ennen Ryderiä.

Hänen mukaansa venäläiskoneet tekevät edelleen Syyriassa päivittäin keskimäärin 20–25 pommituslentoa. Hän sanoi Venäjän vetävän joukkojaan ”aikataulun mukaan”.

Rudskoin mukaan Venäjän joukot tukevat Syyrian armeijan ja ”isänmaallisten joukkojen” pyrkimystä ajaa terroristisjärjestö Isis muinaisesta Palmyran kaupungista.

Palmyran taisteluihin saattaa osallistua myös venäläisiä maajoukkoja. Uutistoimisto AFP kertoi perjantaina, että Isis on ilmoittanut tappaneensa viisi venäläissotilasta Palmyran taisteluissa.

Järjestö esitteli todisteena muun muassa Kalašnikov-rynnäkkökiväärin, kypärän, kompassin ja sidostarvepakkauksen, jossa oli venäjänkielistä tekstiä.

Kreml ei ole kiistänyt eikä myöntänyt venäläissotilaiden osallisuutta Palmyrassa.

Isis valtasi Palmyran toukokuussa. Kaupunkia on kutsuttu ”aavikon helmeksi” ja se on Unescon maailmanperintökohde. Isis on tuhonnut kaupungin muinaisjäänteitä ja räjäyttänyt esimerkiksi kaupungin 2 000 vuotta vanhan riemukaaren sekä temppeleitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat