Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

62 ihmistä kuoli Flydubain lento-onnettomuudessa Etelä-Venäjällä

Ulkomaat
 
Flydubain turmakoneen maahansyöksy tallentui
Flydubain turmakoneen maahansyöksy tallentui
Yli 60 ihmisen hengen vaatinut matkustajalentokoneen maahansyöksy tallentui valvontakameran videolle Etelä-Venäjällä. Lentoyhtiö Flydubain toimitusjohtaja esittää osanottonsa. Leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters

62 ihmistä kuoli lauantaina, kun halpalentoyhtiö Flydubain matkustajalentokone syöksyi maahan laskeutumisen aikana ja syttyi palamaan Etelä-Venäjällä, kertoo uutistoimisto AFP.

Flydubain lento FZ981 oli matkalla Dubaista Donin Rostoviin. Myrskyvaroituksen vuoksi laskeutuminen Venäjällä osoittautui kuitenkin hankalaksi.

Lentokone yritti tehdä toista laskeutumistaan Donin Rostoviin, kun se ohitti kiitoradan ja syttyi palamaan maahan pudotessaan.

Hätäministeriö ilmoitti, että kaikki 55 matkustajaa ja seitsemän miehistön edustajaa menehtyivät.

Lentoyhtiö Flydubai julkaisi lauantai-aamuna Facebook-sivuillaan tiedotteen, jossa se vahvistaa onnettomuuden tapahtuneen laskeutumisen aikana.

Flydubain mukaan matkustajista 44 oli venäläisiä, 8 ukrainalaisia, kaksi intialaisia ja yksi uzbekistanilainen. Lentoturmassa menehtyi 33 naista, 18 miestä ja lasta.

Madridilainen ulkoministeriölähde kertoi uutistoimisto AFP:lle, että miehistön jäsenistä kaksi olisi ollut espanjalaisia ja yksi kolumbialainen.

Venäläisten uutistoimistojen mukaan Kyproksen diplomaatit kertoivat, että turmakoneen lentäjä olisi kyproslainen.

Venäjän johtama tutkimuskomitea sanoi lauantaina, että se pitää lentäjän tekemää virhettä tai teknistä vikaa todennäköisimpänä syynä lentoturmaan.

”Tällä hetkellä tutkimme kahta pääteoriaa Donin Rostovin lentoturmaan liittyen: huononeviin sääoloihin liittyvä lentäjän virhettä tai teknistä vikaa”, kertoi tutkintakomitean edustaja Oksana Kovrižnaja Interfax-uutistoimistolle uutistoimisto Reutersin mukaan.

Hätäministeriön mukaan yli 700 pelastajaa ja 100 ajoneuvoa käy lävitse turma-aluetta. Uutistoimisto AFP:n mukaan tutkijat ovat löytäneet yhden koneen mustista laatikoista.

Flydubai sanoi lausunnossa, että yhtiö tekee kaikkensa, jotta se saisi lisätietoa lentoturmasta mahdollisimman nopeasti.

”Kohdistamme ajatuksemme sekä rukouksemme matkustajiin ja miehistöön, jotka olivat turmakoneessa”, hallituksen omistuksessa

REUTERS
Pelastustyöntekijät tutkivat maahan syöksyneen lentokoneen turmapaikkaa lauantaina.
Pelastustyöntekijät tutkivat maahan syöksyneen lentokoneen turmapaikkaa lauantaina.
Sergei Pivovarov / REUTERS
Toimittajat seurasivat Flydubain turmasta kertovia uutisia Don Rostovin lentokentällä lauantaina.
Toimittajat seurasivat Flydubain turmasta kertovia uutisia Don Rostovin lentokentällä lauantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat