Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ainakin 13 kuoli vaihto-opiskelijoita kuljettaneen bussin ja henkilöauton kolarissa Espanjassa

Onnettomuudessa loukkaantui yksi suomalainen opiskelija, joka on hoidettavana sairaalassa.

Ulkomaat
 
Pelastajat raivasivat Espanjan bussionnettomuuden jälkiä
Pelastajat raivasivat Espanjan bussionnettomuuden jälkiä
Ainakin 13 ihmistä kuoli bussin ja henkilöauton törmäyksessä Espanjassa sunnuntaiaamuna. Pelastajat raivasivat rajun kolarin jälkiä sunnuntaipäivänä. Kuva: Reuters, leikkaus: Terhi Liimu.

Ainakin 13 ihmistä kuoli henkilöauton ja linja-auton yhteentörmäyksessä Espanjassa varhain sunnuntaiaamuna, kertoo espanjalainen El País -lehti. Kaikkiaan 43 ihmistä loukkaantui onnettomuudessa, heistä yhden tila oli sunnuntai-iltana kriittinen.

Alun perin viranomaiset kertoivat kuolonuhrien määräksi 14.

Paikalliset viranomaiset ovat vahvistaneet kaikkien kuolleiden olevan naisia. El Mundo -lehden mukaan kuolleet olivat opiskelijoita. Kuolleiden kansallisuuksista ei ole vielä tietoa.

Ulkoministeriön mukaan onnettomuudessa loukkaantui yksi suomalainen, joka on hoidettavana sairaalassa. Suomen Madridin-suurlähetystö on ollut puhelinyhteydessä loukkaantuneeseen.

Onnettomuus sattui Valèncian ja Barcelonan välisellä valtatiellä lähellä Tarragonaa kello kuuden aikaan sunnuntaiaamuna. Silminnäkijöiden mukaan linja-auto oli ajautunut vastakkaiselle kaistalle, törmännyt henkilöautoon ja kaatunut.

Valtatie AP-7 on pääosin suoraa moottoritietä, mutta onnettomuuspaikan kohdalla on loiva mutka, El País kertoo.

El Paísin mukaan valtaosa linja-auton matkustajista oli opiskelijoita, jotka osallistuvat eurooppalaiseen opiskelijoiden vaihto-ohjelmaan Erasmukseen. Linja-autossa oli yhteensä 61 matkustajaa 16 eri maasta. He olivat osallistuneet lauantai-iltana paikallisen juhlapäivän viettoon Valènciassa.

Bussin kuljettaja selviytyi onnettomuudesta ilman vakavia vammoja. Alkoholilla tai huumeilla ei tiettävästi ollut osuutta turmaan.

Espanjan hallitus perusti Tortosassa sijaitsevaan hotelliin keskuksen, jossa onnettomuudessa mukana olleiden läheiset voivat ottaa yhteyttä viranomaisiin.

Barcelonan yliopisto kertoi perustaneensa psykologianlaitokselleen kriisikeskuksen onnettomuuden uhrien omaisille.

ALBERT GEA / Reuters
Espanjan Freginalsissa tapahtui kuolonkolari sunnuntaiaamuna. Onnettomuuspaikan tie on suljettu ja paikalla on pelastustyöntekijöitä 17 yksiköstä.
Espanjan Freginalsissa tapahtui kuolonkolari sunnuntaiaamuna. Onnettomuuspaikan tie on suljettu ja paikalla on pelastustyöntekijöitä 17 yksiköstä.
ALBERT GEA / REUTERS
Pelastustyöntekijät raivasivat onnettomuuspaikkaa Espanjan Freginalsissa sunnuntaina.
Pelastustyöntekijät raivasivat onnettomuuspaikkaa Espanjan Freginalsissa sunnuntaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat