Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Flydubain lennonrekisteröintilaitteet pahasti vaurioituneita – lisätietojen saaminen voi kestää kuukauden

Pietarin informaatio-analyyttisen keskuksen asiantuntijat valmistautuvat kopioimaan lennonrekisteröintilaitteista saatavia tietoja.

Ulkomaat
 
Flydubain turmakoneen maahansyöksy tallentui
Flydubain turmakoneen maahansyöksy tallentui
Yli 60 ihmisen hengen vaatinut matkustajalentokoneen maahansyöksy tallentui valvontakameran videolle Etelä-Venäjällä. Lentoyhtiö Flydubain toimitusjohtaja esittää osanottonsa. Leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters

Lentoyhtiö Flydubain Etelä-Venäjällä tuhoutuneen koneen lennonrekisteröintilaitteet ovat niin huonossa kunnossa, että niiden purkaminen voi kestää jopa kuukauden, kertoi Venäjän lentoviranomainen sunnuntaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Löydetyt tallentimet ovat mekaanisesti pahasti vaurioituneet ”, Pietarin informaatio-analyyttinen keskus IAC kertoi lausunnossaan verkkosivullaan. Tiedotteen yhteydessä oli myös kuva rutistuneesta tallentimesta.

IAC:n mukaan asiantuntijat ovat aloittaneet tutkintansa ja pyrkivät palauttamaan kaapeliyhtyedet. Asiantuntijat valmistautuvat kopioimaan lennonrekisteröintilaitteista saatavia tietoja.

Uutistoimisto RIA:n mukaan IAC:n viranomainen oli todennut, että tallentimien tiedon purkaminen voi viedä kuukauden.

Kansainvälisen lentoliikenteen sääntöjen mukaisesti tutkimusta johtaa Venäjän lentoturvallisuuden tutkimusryhmä yhdessä Yhdysvaltain ja Arabiemiirikuntien kanssa. Flydubain turmakone on tehty Yhdysvalloissa, ja se kuuluu Arabiemiirikunnille.

”Meillä on vahva luottamus Venäjän viranomaisiin, jotka kykenevät hallitsemaan paikalliset lento-olosuhteet. Luotamme tässä täysin heihin”, totesi Flydubain toimitusjohtaja Ghaith al-Ghaith sunnuntaina Dubaissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Al-Ghaith sanoi, että lentokentällä oli kaikki kunnossa laskeutumista varten. Hänen mukaansa myös säätila oli tarpeeksi hyvä lennolle.

Al-Ghaith sanoi lauantaina, että lentoturman syytä on vielä liian aikaista arvailla. Viranomaiset ovat kuitenkin arvelleet, että turman aiheutti joko lentäjän tekemä virhe, tekninen ongelma tai voimakas tuuli.

Pelastusviranomaiset jatkoivat sunnuntaina töitään Donin Rostovin lentoturma-alueella, jonne oli tuotu kasoittain kukkia, kynttilöitä, leluja ja valokuvia onnettomuudessa menehtyneiden muistoksi.

Venäjän liikenneministeri Maksim Sokolovin mukaan lentokenttä aukenee uudelleen maanantaiaamuna.

Flydubai kertoi, ettei se ole perunut tai siirtänyt lentojaan Venäjällä tapahtuneen turman vuoksi.

62 ihmistä kuoli lauantaina, kun halpalentoyhtiö Flydubain matkustajalentokone syöksyi maahan laskeutumisen aikana ja syttyi palamaan Etelä-Venäjällä.

Lentokone yritti tehdä toista laskeutumistaan Donin Rostoviin, kun se ohitti kiitoradan ja syttyi palamaan maahan pudotessaan. Suurin osa koneessa matkustaneista oli venäläisiä.

MAKSIM ŠEMETOV / Reuters
Pelastusviranomaiset jatkoivat sunnuntaina töitään Donin Rostovin lentoturma-alueella.
Pelastusviranomaiset jatkoivat sunnuntaina töitään Donin Rostovin lentoturma-alueella.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat