Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanskan entinen pääministeri Anker Jørgensen on kuollut

Suomessa Jørgensen muistetaan erityisesti muun muassa siitä, että hän oli yksi Etykin päätösasiakirjan allekirjoittajista vuonna 1975.

Ulkomaat
 
Nils Meilvang / SCANPIX
Anker Jørgensen vuonna 2009.
Anker Jørgensen vuonna 2009. Kuva: Nils Meilvang / SCANPIX

Tukholma

Tanskan entinen pääministeri Anker Jørgensen on kuollut, kertoo Tanskan sosiaalidemokraattinen puolue verkkosivuillaan.

Sosiaalidemokraatti Jørgensen johti Tanskaa vuosina 1972–1973 ja vuosina 1975–1982. Puolueensa puheenjohtaja hän oli vuosina 1972–1987.

Jørgensen oli kuollessaan 93-vuotias.

Tanskan sosiaalidemokraattien nykyinen puheenjohtaja Mette Frederiksen kuvaa muistosanoissaan Jørgenseniä yhtenä Tanskan 1900-luvun merkittävimmistä ihmisistä.

Jørgensen oli laajasti suosittu ja arvostettu tanskalaisten keskuudessa. Häntä pidettiin aitona ja kansanomaisena. Hänet muistetaan muun muassa siitä, että hän vei Tanskan ensimmäisenä Pohjoismaana Euroopan talousyhteisön EEC:n jäseneksi vuonna 1973.

”Hänen taustansa oli ammattiyhdistysliikkeessä, ja hän oli viimeinen pääministeri jolla ei ollut muodollista koulutusta. Hän oli myös viimeinen todellinen työläinen, josta tuli pääministeri. Kaikki pitivät hänestä, ja työväestö piti hänestä, koska hän oli yksi heistä”, sanoo valtiotieteiden professori Drude Dahlerup TT:lle.

Suomessa Jørgensen muistetaan erityisesti muun muassa siitä, että hän oli yksi Etykin päätösasiakirjan allekirjoittajista vuonna 1975.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat