Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisin terrori-iskuissa auttanut mies tunnistettiin – hän ehkä rakensi räjähdevyöt

Belgian viranomaisten mukaan Soufiane Kayalina esiintynyt mies on oikealta nimeltään Najim Laachraoui. Mies on edelleen karkuteillä.

Ulkomaat
 
Eric Gaillard / Reuters
Poliisi tutki aluetta, josta se löysi Pariisin terrori-iskuun liittyvän räjähdevyön 23. marraskuuta 2015.
Poliisi tutki aluetta, josta se löysi Pariisin terrori-iskuun liittyvän räjähdevyön 23. marraskuuta 2015. Kuva: Eric Gaillard / Reuters

Belgian viranomaiset ovat selvittäneet yhden Pariisin terrori-iskuissa auttaneen miehen oikean henkilöllisyyden. Mies on tunnettu tähän saakka väärällä nimellä Soufiane Kayal, mutta Belgian syyttäjäviranomaisten maanantaina julkaisemien tietojen mukaan hänen oikea nimensä on Najim Laachraoui.

”Tutkimukset osoittivat, että Soufiane Kayal voidaan tunnistaa Najim Laachraouiksi, joka syntyi 18. toukokuuta 1991 ja matkusti Syyriaan helmikuussa 2013”, syyttäjä kertoi Brysselissä AFP:n mukaan.

Pariisissa marraskuun 13. päivä tehdyissä terrori-iskuissa kuoli 130 ihmistä. Viime perjantaina Belgian viranomaiset pidättivät dramaattisessa ratsiassa Brysselissä Salah Abdeslamin, jonka uskotaan olevan ainoa elossa oleva Pariisin iskut toteuttaneen ryhmän jäsen.

Abdeslamin tiedetään noutaneen Laachraouin ja toisen Pariisin iskuihin linkitetyn miehen, Muhamed Belkaidin Budapestista Unkarista syyskuun alussa. Miehet olivat palanneet Eurooppaan ja saapuneet Unkariin ilmeisesti pakolaisvirran mukana.

Belkaid kuoli viime tiistaina, kun poliisit ratsasivat terroristien turvatalon Brysselin laidalla Forest’ssa. Laachraoui on edelleen karkuteillä, ja viranomaiset toivovat kansalaisilta vihjeitä hänen liikkeistään.

Laachraoui vuokrasi viime syksynä Belgiaan paluunsa jälkeen väärällä nimellä asunnon Auvelais’ssa. Syyttäjäviranomaisten mukaan Pariisin iskuja suunniteltiin kyseisessä asunnossa.

Belgialaismedia RTBF:n mukaan Laachraouin dna:ta on löytynyt kahdesta Pariisin iskuissa käytetystä räjähdevyöstä. Tämä saattaa tarkoittaa, että hän viritteli tai jopa valmisti räjähdevyöt.

Miehen dna:ta on löytynyt myös Schaerbeekin alueella Brysselissä sijaitsevasta asunnosta, jossa terroristiepäillyt ovat viettäneet aikaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat