Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malissa tehtiin hyökkäys EU-operaation väkeä majoittaneeseen hotelliin

Operaatiossa on myös suomalaisia mukana.

Ulkomaat
 
Asemies kuoli ja kaksi pidätettiin hyökkäyksessä Malissa
Asemies kuoli ja kaksi pidätettiin hyökkäyksessä Malissa
Yksi hyökkääjä kuoli ja kaksi pidätettiin asemiesten iskettyä hotelliin Malissa. Aseistautunut ryhmä hyökkäsi EU-operaatioon osallistuvia ihmisiä majoittaneeseen hotelliin maanantai-iltana. Kukaan henkilökunnasta ei loukkaantunut. Kuva: Reuters.

Neljä aseistautunutta miestä tunkeutui EU:n koulutusoperaation väkeä majoittaneeseen hotelliin Malin pääkaupungissa Bamakossa myöhään maanantaina. Yksi hyökkääjistä kuoli turvamiesten tulituksessa, kertoo AFP viranomaisten ja EUTM-operaation lähteisiin nojaten. Kolme muuta hyökkääjää pääsi pakoon.

Neljä hyökkääjää tunkeutui Azalai-ketjun hotelliin noin kello 18.30 paikallista aikaa. Miehet yrittivät tunkeutua hotelliin, mutta joutuivat pakenemaan turvamiesten tulitusta. Yksi hyökkääjistä kuoli tulitukseen, kertoo EUTM: n edustaja AFP:lle

Malin sisäisen turvallisuuden ministerin Salif Traoren mukaan kaksi ihmistä on pidätetty iskun vuoksi. Iskun tekijöistä ei vielä ole tietoa.

Hyökkäyksen jälkeen Malin armeija etsi itsemurhapommittajaa, jonka epäiltiin liikkuvan EUTM-päämajan läheisyydessä.

Armeijan joukkoja tuotiin varmistamaan hotellin alueen turvallisuus. Seutu on sama, jossa jihadistit hyökkäsivät Radisson Blu -hotelliin ja tappoivat 20 ihmistä marraskuussa.

EUTM-operaatiolla unioni yrittää parantaa Malin turvallisuustilannetta eli vahvistaa Malin armeijan kykyä taistella jihadisteja ja laajalle levittäytyneitä rikollisjengejä vastaan. EUTM:n operaatioon osallistuu yli 600 henkeä 25 maasta, myös suomalaisia on mukana.

Al-Qaidaan yhteydessä olevat jihadistiryhmät levisivät Pohjois-Maliin 2012, eikä maan oma armeija ole kyennyt yksin takaamaan alueen turvallisuutta. Jihadistit ovat viime aikoina tappaneet useita ihmisiä yksittäisissä hyökkäyksissä Malin armeijaa ja YK:n rauhanturvaajia kohtaan.

ADAMA DIARRA / reuters
Malin turvallisuusjoukot evakuoivat ihmisiä hyökkäyspaikan läheltä.
Malin turvallisuusjoukot evakuoivat ihmisiä hyökkäyspaikan läheltä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat