Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FBI pääsee ehkä murtautumaan terrorismista epäillyn iPhoneen ilman Applen apua

FBI on pyytänyt teknologiayhtiö Applen apua salauksen murtamiseen, mutta yhtiö on kieltäytynyt vedoten kansalaisoikeuksiin.

Ulkomaat
 
STEPHEN LAM / Reuters
Yhdysvaltain syyttäjät kertovat, että ulkopuolinen taho on näyttänyt FBI:lle tavan, jolla terrorismista epäillyn puhelimen lukituksen saa mahdollisesti auki.
Yhdysvaltain syyttäjät kertovat, että ulkopuolinen taho on näyttänyt FBI:lle tavan, jolla terrorismista epäillyn puhelimen lukituksen saa mahdollisesti auki. Kuva: STEPHEN LAM / Reuters

Yhdysvallat on ehkä löytänyt keinon, jolla se pääsee murtautumaan Kalifornian joukkomurhasta syytetyn iPhone-puhelimeen ilman sen valmistajan Applen apua, kertoi yhdysvaltalainen hallituslähde AFP:n mukaan maanantaina.

Liittovaltion syyttäjät kertoivat muistiossaan, että sunnuntaina eräs ulkopuolinen taho oli näyttänyt FBI:lle tavan, jolla terrorismista epäillyn Syed Farookin puhelimen lukituksen saa mahdollisesti auki.

”Meidän prioriteettimme on koko ajan ollut päästä puhelimeen, jota San Bernardinon terroristi käytti”, sanoi tiedottaja Melanie Newman oikeusministeriön tiedotteessa AFP: mukaan.

”Tämän vuoksi FBI on jatkanut ponnistuksia päästäkseen puhelimeen ilman Applen apua huolimatta kuukauden jatkuneesta oikeusjutusta yhtiön kanssa.”

Hänen mukaansa hallitus on nyt varovaisen toiveikas, että Farookin puhelimesta saataisiin tietoja.

FBI on halunnut, että Applen auttaisi sitä murtamaan puhelimen salauksen.

Yhdysvallat ja Apple ajautuivat oikeuteen asiasta, koska Apple on kieltäytynyt antamasta apuaan kansalaisoikeuksiin vedoten.

Tämä uusin käänne saattaa auttaa välttämään täysmittaisen välienselvittelyn Yhdysvaltojen ja maailman arvokkaimman yhtiön välillä, millä voisi olla laajoja seurauksia tietoturvalle ja yksityisyydelle, AFP uutisoi.

Yksityisyyden kannattajien mukaan käänne on ainakin lyhytaikainen voitto Applelle ja salaamiselle.

Farook ja hänen Pakistanissa syntynyt vaimonsa Tashfeen Malik tappoivat 14 ihmistä valtion virastossa San Bernardinossa Kaliforniassa 3. joulukuuta. Parsikunta kuoli poliisien luoteihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat