Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen lentokenttien valvontaa tehostettiin – lennot Brysseliin peruttu

Ulkoministeriö kehottaa Brysselissä olevia suomalaisia välttämään julkisia paikkoja.

Ulkomaat
 
”Surullinen suunta, mihin maailma on menossa”
”Surullinen suunta, mihin maailma on menossa”
Brysselin räjähdysten vuoksi Finavia kiristi turvatoimia myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Matkustajat kertoivat tunnelmistaan. Toimittaja: Juho Jokinen, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen

Finavia kertoo lisänneensä valvontaa lentokentillä Suomessa. Syynä on Brysselin lentoasemalla tiistaiaamuna tapahtuneet räjähdykset.

”Lentoyhtiöt ovat ryhtyneet toimenpiteisiin, joilla voidaan huolehtia matkustajien ja miehistön turvallisuudesta. Tietysti toimenpiteet johtuvat myös siitä, että Brysselin kenttä on tiettävästi suljettu huomisaamuun saakka”, sanoo liikenteen turvallisuusviraston Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

Lentoasemista vastaava Finavia on ryhtynyt toimenpiteisiin ja nostanut valmiutta. Hentun mukaan matkustajille valmiuden nosto voi näkyä lisääntyneenä viranomaistoimintana lentoasemilla ja yksityiskohtaisempina turvatarkastuksina.

”Eri viranomaistahot reagoivat nopeasti tänä aamuna tapahtuneen jälkeen. Toimintamalleja syntyi Pariisin terrori-iskujen myötä, niitä kehitettiin sen jälkeen ja niitä käytetään tällä hetkellä”, Henttu kertoo.

”Kyse on ilmailu- ja liikennejärjestelmän turvallisuudesta, mutta kuva on paljon laajempi. Kyllä tätä pitää tarkastella laajana, koko yhteiskunnan turvallisuuskysymyksenä”, Henttu sanoo.

Henttu toivoo, että lentomatkustajat varaisivat enemmän aikaa lentokentillä.

”Se on kyllä suosituksemme tällä hetkellä.”

Tiistaina puoliltapäivin kiristynyt valvonta ei juuri näkynyt Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Turvatarkastusten edustalla pääsi liikkumaan normaalisti, eikä lähtöselvitysauloissa näkynyt esimerkiksi poliiseja. Myös matkustajat vaikuttivat rauhallisilta, kertoi HS:n toimittaja Juho Jokinen Helsinki-Vantaalta kello 13:n aikaan.

Kurikkalainen Pirkko Marttila ei huomannut mitään erityistä tullessaan lentokentälle. Marttila oli matkalla Reykjavikin kautta Seattleen Yhdysvaltoihin.

Paljon eurooppalaisissa kaupungeissa reissannutta Kurikkaa ei pelottanut nousta lentokoneeseen.

”Olen kokenut turvallisuutta joka paikassa, missä olen matkustanut.”

Hänen kanssaan ollut Mervi Mäkinen oli tullut Kehäradan kautta ja havainnut, että juna-asemalla oli mahdollisesti enemmän vartijoita kuin yleensä. Tai sitten Brysselin tapahtumien johdosta vartijoihin kiinnitti tavallista enemmän huomiota, Mäkinen pohti.

Brysselin tapahtumat saivat myös Thaimaahan suuntaavat Reijo ja Marita Savolaisen mietteliäiksi.

”Mutta olen sen verran positiivinen, etten halua liikaa miettiä tällaisia uhkia. Pitäisi tapahtua vielä lähempänä, jotta alkaisi oikeasti pelottaa. Mutta kyllä tämä pistää ajattelemaan”, Reijo Savolainen sanoi.

Mietteliäs oli myös Berliiniin lähdössä ollut tamperelainen Tony Puikkonen.

”Onhan tämä surullinen suunta. Sitä miettii, mihin tämä maailma on menossa”, Puikkonen sanoo.

Liikenteen turvallisuuvirasto Trafi kertoi tiistaina, että luvassa on ehkä lisäohjeita lentokentille.

Lentoliikenne Suomen lentoasemilla jatkuu normaaliin tapaan, mutta lentoliikenne Brysseliin on keskeytetty toistaiseksi. Helsinki-Vantaalta Brysseliin lentää Finnair.

Myös Finnairin keskiviikkoaamun lento Helsinki-Vantaalta Brysseliin on peruttu. Brysselin kansainvälinen lentokenttä pysyy kiinni myös keskiviikkona.

Jos omasta lennosta on kysyttävää, kehottaa Finavia olemaan yhteydessä omaan lentoyhtiöön.

Ulkoministeriö kehottaa Brysselissä olevia suomalaisia välttämään julkisia paikkoja. Ministeriö kehottaa heitä myös tekemään matkustusilmoituksen ja olemaan yhteydessä omiin omaisiin ja ystäviin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat