Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Useita suomalaismeppejä jumissa Amsterdamissa

Ulkomaat
 
Loukkaantuneita hoidettiin jalkakäytävällä Brysselissä
Loukkaantuneita hoidettiin jalkakäytävällä Brysselissä
Brysselissä räjähti ainakin kolme pommia ja useita kymmeniä ihmisiä kuoli tai loukkaantui. Toimittaja, leikkaus: Heidi Lämsä, grafiikka: Uolevi Holmberg, kuva: Reuters

Ainakin kolme europarlamentin suomalaisjäsentä on jumissa Amsterdamissa. Heidän lentokoneensa Helsingistä Brysseliin ohjattiin laskeutumaan Amsterdamiin, josta kone palaa takaisin Helsinkiin.

Samassa koneessa olivat Brysseliin matkalla Sirpa Pietikäinen, Miiapetra Kumpula-Natri sekä Petri Sarvamaa.

Sekä Pietikäinen että Sarvamaa vahvistavat, että Parlamentin sulkemista Brysselissä harkitaan parhaillaan.

"Maalbeekin metroasemalla räjähti ja juna-asemista ainakin osa on mennyt kiinni. Aika hurja tilanne on tapahtunut", Pietikäinen sanoo.

"Centraal-asema on suljettu varotoimena."

"Tänään olisi ollut isoja tilaisuuksia, joita olisi pitänyt olla emännöimässä, mutta elämälle ei mahda mitään”, Pietikäinen sanoo.

Tämä on terroristi-iskujen pitkää sarjaa. Suurin kysymys on ensijärkytyksen ja Charlie Hebdon ja Pariisin iskujen jälkeen, että mitä sitten? Tietysti turvatoimia tiukennetaan, tietysti voimavaroja terrorismin ehkäisyyn tiukennetaan, mutta avoin yhteiskunta on määritelmän mukaan avoin, me emme voi tehdä siitä vankilaa, ja silloin se on haavoittuvainen.”

”Uskon, että terrorismin syvin tarkoitus on, ei pelkästään se yksittäinen isku, jossa kuolee kymmeniä ihmisiä, vaan järjestelmän tuhoaminen. He tekevät itse itselleen vankilan", Sirpa Pietikäinen sanoo.

Sarvamaan mukaan parlamentissa olisi ollut tänään useita tärkeitä äänestyksiä, jotka mahdollisesti siirretään, jos parlamenttirakennus suljetaan kokonaan. Sarvamaa harkitsee bussin ottamista Amsterdamista Brysseliin, sillä junaverkossa voi olla hänen mukaansa häiriöitä terrori-iskujen takia.

Euroopan komissio tiedotti, että heidän henkilökuntaansa kehotetaan pysymään suljettujen ovien takana työpaikallaan tämän päivän.

Lehtikuva
Petri Sarvamaa ja Sirpa Pietikäinen
Petri Sarvamaa ja Sirpa Pietikäinen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat