Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi nostaa valmiustilaa Suomessa

Suomessa käynnistettiin heti aamulla tehostettu viranomaisvalvonta rajoilla ja lentokentillä, kertoo sisäministeri Petteri Orpo.

Ulkomaat
 
Loukkaantuneita hoidettiin jalkakäytävällä Brysselissä
Loukkaantuneita hoidettiin jalkakäytävällä Brysselissä
Brysselissä räjähti ainakin kolme pommia ja useita kymmeniä ihmisiä kuoli tai loukkaantui. Toimittaja, leikkaus: Heidi Lämsä, grafiikka: Uolevi Holmberg, kuva: Reuters

Poliisi nostaa valmiustilaa Suomessa, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ilmoitti lyhytviestipalvelu Twitterissä tiistaina päivällä.

Suojelupoliisi oli aiemmin tiistaina ilmoittanut, että Brysselin iskut eivät toistaiseksi vaikuta terrorismin uhkatasoon Suomessa.

Suojelupoliisi seuraa Brysselin tapahtumia ja tilannetta muun muassa kansainvälisen yhteistyön ja tiedonvaihdon puitteissa.

Ylitarkastaja Tuomas Portaankorva Suposta sanoi HS:lle räjähdysten jälkeen, että Suomessa uhka ei ole muuttunut. Toistaiseksi ainakaan mitään merkkejä Brysselin iskujen yhteyksistä Suomeen ei ole.

Belgia on ollut terrorismin polttopisteessä Pariisin räjähdyksistä saakka.

”Huomion arvoista on se, että terroristihyökkäys vaikuttaa koordinoidulta ja suunnitellulta. Voidaan spekuloida sillä onko viimeaikaisilla pidätyksillä ollut vaikutusta ajoitukseen.”

Portaankorva piti mahdollisena, että pidätykset Brysselissä ovat saaneet terroristit aikaistamaan suunnittelemiaan iskuja, koska pidätysten yhteydessä vuotovaara suunnitelmista kasvaa.

”Tämä on arvelua vasta”, hän korosti.

HSTV-keskustelu: Suomalaisten ei pidä nyt huolestua
HSTV-keskustelu: Suomalaisten ei pidä nyt huolestua
Maanpuolustuskorkeakoulun kapteeni Oscar Lassenius ei usko, että Suomi olisi uhattuna Brysselin tapahtumien vuoksi. Toisaalta hän sanoo, että terrori saa voimavaraa luomastaan epätietoisuuden ilmapiiristä, joten uusia iskuja Euroopassa ei voi poissulkea. Lassenius vieraili HSTV:n suorassa lähetyksessä. Toimittaja: Esa Juntunen, ohjaus: Kristiina Marttinen.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) sanoi, että heti aamulla Suomessa käynnistettiin tehostettu viranomaisvalvonta rajoilla ja lentokentillä. Ulkoministeriö on käynnistänyt kriisiorganisaationsa tapahtumien takia.

Orpon mukaan terrorismin torjuntaa on käsitelty jokaisessa ministerineuvoston kokouksessa ja Brysselissä on ollut korotettu valmiuskuva, mutta silti hyökkäys oli odotettu ja pelätty.

”Avoimessa yhteiskunnassa ei kokonaan pystytä sulkemaan pois tapahtumia ja varmasti terrorismin vastainen yhteistyö tiivistyy entisestään.”

Orpo sanoi, että on iso riksi että iskut kiristävät asenteita maahanmuuttajia kohtaan. ”Sitähän he haluavat, iskevät Euroopan ytimeen Brysseliin silmittömällä väkivallalla, ja ruokkivat eripuraa ja pyrkivät saamaan kaaosta aikaan.”

”Ei saa antaa periksi. Meidän pitää olla vahvempia.”

Orpo sanoi, että toistaiseksi ei ole tiedossa, että suomalaisia olisi kuollut tai loukkaantunut iskuissa.

Sekä presidentti Sauli Niinistö että pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmaisivat surunvalittelunsa tapahtumien johdosta.

”Seisomme yhdessä rintamassa taistelussa terrorismia vastaan. Syvä osanottoni uhrien omaisille ja läheisille. Isku EU:n ytimeen koskettaa meitä kaikkia”, pääministeri Juha Sipilä sanoi valtioneuvoston tiedotteessa.

”Hallitus ja Suomen viranomaiset seuraavat tilannetta koko ajan tiiviisti. Avoimen yhteiskunnan ja demokratian arvoista ei pidä tinkiä eikä pelolle antaa sijaa”, pääministeri sanoi.

Pääministeri Sipilä on esittänyt surunvalittelut Suomen hallituksen puolesta Belgian pääministeri Charles Michelille, valtioneuvosto tiedotti.

REUTERS TV
Belgian poliisi eristämässä metroasemaa, jossa on sattunut räjähdys tiistaina.
Belgian poliisi eristämässä metroasemaa, jossa on sattunut räjähdys tiistaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat